x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Zăpadă în București, de Crăciun și Revelion. PROGNOZA METEO până în februarie

Zăpadă în București, de Crăciun și Revelion. PROGNOZA METEO până în februarie

14 Noi 2013   •   16:19
Zăpadă în București, de Crăciun și Revelion. PROGNOZA METEO până în februarie
Sursa foto: Intact Images

În luna decembrie va fi mai frig și va ninge mai mult decât în alți ani, arată prognoza meteo pe trei luni emisă de ANM pe baza estimarilor sezoniere ce sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Astfel, în ultima lună a anului regimul termic va fi apropiat de cel normal in vestul, sudul si sud-estul tarii, iar in regiunile nordice, nord-estice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa peste media climatologica in centrul si sud-estul tarii si apropiate de normalul perioadei in celelalte regiuni.

Potrivit meteorologilor, sunt șanse mari ca de Crăciun și de Revelion să ningă în sud-estul țării, deci și în București, anunță Antena3.

În ianuarie, valorile termice vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, iar local in partea de sud si sud-est a tarii sunt posibile temperaturi peste normele climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica, exceptand regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare.

În februarie, temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a tarii.

Cantitatile lunare de precipitatii vor putea fi local excedentare in vestul si nord-vestul tarii si apropiate de mediile climatologice in celelalte regiuni.

×