x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Circulație în condiții de iarnă în Pasul Prislop, județul Maramureș

Circulație în condiții de iarnă în Pasul Prislop, județul Maramureș

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2023   •   07:52
Circulație în condiții de iarnă în Pasul Prislop, județul Maramureș
Sursa foto: Hepta

Traficul se desfășoară în condiții de iarnă, joi dimineața, în Pasul Prislop din județul Maramureș și în condiții de ceață pe drumurile din mai multe județe.

Centrul Infotrafic anunță că se circulă în condiții de iarnă în zona montană a județului Maramureș, pe DN 18 (Pasul Prislop), fără restricții de trafic.

Este semnalată ceață, fenomen meteo care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Constanța, Giurgiu, Gorj, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman și Timiș.

Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 10 (București) – 144 (Fetești) se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă între 200-250 de metri, nefiind evenimente rutiere în desfășurare.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN7 Pitești-Sibiu, traficul se desfășoară pe un carosabil preponderent uscat, vizibilitatea fiind bună, iar valorile de trafic normale.

Polițiștii recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pasul prislop maramures