x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cum va fi vremea, sâmbătă, 30 iulie. Meteorologii au făcut anunțul

Cum va fi vremea, sâmbătă, 30 iulie. Meteorologii au făcut anunțul

30 Iul 2022   •   09:59
Cum va fi vremea, sâmbătă, 30 iulie. Meteorologii au făcut anunțul

Vremea se menține caniculară în sud și vest, iar în restul țării precipitațiile își vor face simțită prezența.

Potrivit meteorologilor, vremea rămâne și astăzi instabilă în mare parte din țară. Canicula topește tot în sud și vest, iar indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În restul țării sunt așteptate precipitații însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului, mai ales în cea de-a doua parte a zilei. Meteorologii au anunțat că se vor strânge cantități de apă mai însemnate pe arii restrânse. 

ANM a anunțat că vremea se menține călduroasă în zonele vestice și sud-vestice. În aceste regiuni, disconfortul termic se menține ridicat.

În cea de-a doua parte a zilei, sunt așteptate precipitații, sub formă de averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Rafalele pot ajunge până la 70…80 km/h, mai ales în vest și sud-vest. Meteorologii au anunțat că există condiții de grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 38 de grade, mai ridicate în Banat. Valorile minime vor fi cuprinse între 15 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

În Capitală, vremea rămâne caniculară, ar disconfortul termic rămâne accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab spre moderat. După-amiază, apar câțiva nori și sunt așteptate precipitații. Se vor înregistra maxim 36 de grade, în timp ce minima va fi de 20 de grade.

Pe litoral, vremea va fi plăcută și caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab spre moderat. Meteorologii au anunțat că se va înregistra o maximă de 30 de grade și o minimă de 24 de grade.

La munte, vremea se menține instabilă. Cerul va variabil, iar în cea de-a doua parte a zilei și spre seară sunt așteptate precipitații, însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului.

De asemenea, meteorologii spun că se vor strânge cantități de apă mai însemnate și sunt condiții de grindină. Se vor înregistra maxim 23 de grade, în timp ce minima va fi de 14 grade.

×