x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Februarie 2024, cea mai caldă lună februarie din istorie

Februarie 2024, cea mai caldă lună februarie din istorie

de Redacția Jurnalul    |    29 Feb 2024   •   20:30
Februarie 2024, cea mai caldă lună februarie din istorie

Lumea a înregistrat probabil cea mai călduroasă lună februarie din istorie, în condițiile în care clima asemănătoare primăverii au făcut ca florile să înflorească mai devreme din Japonia până în Mexic, au lăsat pârtiile fără zăpadă în Europa și au dus temperaturile la 38 de grade în Texas.

Deși datele cercetării realizate de Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din SUA nu au fost încă finalizate, trei oameni de știință au declarat pentru Reuters că februarie 2024 este pe cale să aibă cea mai mare temperatură medie globală înregistrată vreodată pentru această lună, din cauza schimbărilor climatice.

În emisfera nordică, temperaturile record înseamnă că "primăvara vine mai devreme", potrivit lui Karin Gleason, cercetător în domeniul atmosferei de la NOAA.

Oameni din Tokyo au făcut fotografii cu cireși care au înflorit cu o lună mai devreme decât de obicei, în timp ce arborii Jacaranda, care în mod normal înfloresc la sfârșitul lunii martie, au umplut Mexico City cu muguri mov încă din ianuarie.

Pe măsură ce zăpada s-a topit în Europa în această lună, pârtiile de schi s-au transformat în noroi și au rămas nefolosite în Bosnia și Italia, în timp ce o stațiune franceză și-a transformat pârtiile într-o destinație pentru drumeții și ciclism.

În Statele Unite, temperaturile au fost cu până la 22 grade Celsius peste cele normale în această săptămână, orașul Killeen, din Texas, stabilind un record de 38 de grade.

Valuri de căldură au afectat Argentina, Peru, Brazilia și Chile în această lună, ajungându-se la incendii de vegetație care au ucis peste 130 de persoane.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: februarie clima record