x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Florida se pregătește pentru uraganul Milton, dar încă nu s-a vindecat de Helene

Florida se pregătește pentru uraganul Milton, dar încă nu s-a vindecat de Helene

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2024   •   10:30
Florida se pregătește pentru uraganul Milton, dar încă nu s-a vindecat de Helene
Sursa foto: NASA Matthew Dominick

Florida s-a pregătit duminică pentru cea mai mare evacuare din 2017, în timp ce uraganul Milton s-a intensificat în Golful Mexic în drumul său spre coasta de vest a statului american, venind după devastatorul uragan Helene.

Milton, care s-a consolidat duminică de la statutul de furtună tropicală la cel de uragan, ar urma să atingă țărmul miercuri ca uragan major, lovind probabil în apropierea zonei foarte populate Tampa Bay, a anunțat Centrul național american pentru uragane, citat de Reuters.

Era de așteptat ca noul uragan să afecteze zonele deja grav afectate de Helene, care a atins țărmul mai la nord pe 26 septembrie.

Kevin Guthrie, directorul diviziei de gestionare a situațiilor de urgență din Florida, a îndemnat oamenii să se pregătească pentru „cea mai mare evacuare pe care am văzut-o cel mai probabil de la uraganul Irma din 2017”.

„Vă încurajez foarte mult să evacuați”, le-a spus Guthrie floridienilor într-o conferință de presă.

Milton se afla la aproximativ 780 de mile (1.255 km) vest-sud-vest de Tampa duminică la ora 19.00 EDT (00.00 GMT luni), având vânturi maxime susținute de 140 km și deplasându-se spre est, spre Florida, cu 11 km/h, a declarat Centrul Național pentru Uragane.

O alertă de uragan a fost în vigoare pentru coasta de nord a Peninsulei Yucatan din Mexic.

Viteza vântului a făcut ca uraganul să fie de categoria 1 pe scara Saffir-Simpson cu cinci trepte, deși era probabil să fie îmbunătățit. Agenția privată de prognoză AccuWeather se aștepta ca aceasta să fie de categoria 4 din 5 pe propria scară, fiind capabilă de inundații catastrofale pe scară largă.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a avertizat cu privire la o posibilă creștere a valului de furtună și la mai multe pene de curent provocate de Milton în comparație cu Helene, și a declarat că distrugerile provocate de Helene ar putea fi agravate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: florida uragan milton helene evacuare