x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ninge abundent în zonele montane din centrul țării. În județul Constanța este Cod portocaliu de inundații

Ninge abundent în zonele montane din centrul țării. În județul Constanța este Cod portocaliu de inundații

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2023   •   23:29
Ninge abundent în zonele montane din centrul țării. În județul Constanța este Cod portocaliu de inundații

Drumarii avertizează că sâmbătă seara ninge abundent în zonele montane din centrul țării. Pe șosele intervin numeroase utilaje.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov intervine sâmbătă seara pe toate sectoarele de drum naționale afectate de ninsoare cu peste 100 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare.

La Brașov a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru coordonarea tuturor acțiunilor de intervenție în caz de urgență.

Meteorologii au emis avertizări de vreme rea conform cărora în weekend sunt ninsori abundente, viscol și vizibilitate scăzută în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova precum și în sudul și estul Transilvaniei.

„Momentan nu sunt drumuri închise dar facem precizarea că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa (închide) circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță”, a precizat DRDP Brașov.

Cod portocaliu de inundații în județul Constanța

Hidrologii avertizează că în noaptea de sâmbătă spre duminică este pericol de inundații în județul Constanța. Ei au emis un cod portocaliu de inundații.

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, la ora 23.00, până duminică, la ora 10.00

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din județul Constanța”, avertizează hidrologii.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare duminică, în intervalul orar 4.00 – 9.00 pe unele râuri mici din jumătatea de sud-est a județului Constanța.

zapada 1

zapada

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ninsoare brasov drumuri avertizare