x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prima lună de toamnă va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale

Prima lună de toamnă va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   10:30
Prima lună de toamnă va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale

Administrația Națională de Meteorologie anunță că prima lună de toamnă va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale în septembrie. În unele zone ale țării vor fi precipitații abundente, avertizează meteorologii.

Potrivit ANM, în săptămâna 2 – 9 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale.

În săptămâna 9 – 16 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații se vor situa peste normele climatologice specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, cu precădere în regiunile vestice.

În săptămâna 16 – 23 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în regiunile sudice, în timp ce în restul teritoriului se vor situa ușor peste mediile climatologice.

În săptămâna 23 – 30 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru ultima săptămână a lunii septembrie în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în toată țara, au precizat meteorologii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×