x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO pentru Florii. Vreme închisă şi precipitaţii la nivelul întregii ţări

Prognoza METEO pentru Florii. Vreme închisă şi precipitaţii la nivelul întregii ţări

31 Mar 2018   •   08:37
Prognoza METEO pentru Florii. Vreme închisă şi precipitaţii la nivelul întregii ţări

Ziua de Florii va aduce o vreme mohorâtă şi ploi pe arii extinse în toate regiunile, iar temperaturile maxime vor scădea, în general, cu 10-12 grade faţă de valorile termice înregistrate sâmbătă, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Oana Catrina, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit specialistului, în prima zi a weekend-ului, vremea va sta sub semnul rafalelor de vânt, în special în partea de vest, nord-vest şi centru a ţării. Ulterior, fenomenul se va manifesta, începând din seara şi, mai ales din noaptea de sâmbătă spre duminică, şi în zona Olteniei, unde sunt aşteptate la rafală viteze ale vântului de 55-60 km/h, temporar chiar 65 km/h.

"Pe parcursul zilei (de sâmbătă, n.r.) vor fi înnorări şi ploi în special în regiunile vestice, iar începând din noaptea de sâmbătă spre duminică treptat aria ploilor va fi în extindere şi în intensificare şi va acoperi jumătatea de vest a teritoriului. Vorbim de cantităţi de apă mai însemnate ce vor depăşi 20-25 l/mp şi pe arii restrânse în special în nord şi nord-est, chiar 30 l/mp, ce urmează a se înregistra în intervale scurte de timp sau prin acumulare. În restul teritoriului, mai cu seamă în est şi sud-est, vremea va fi una frumoasă, deosebit de caldă şi doar pe parcursul nopţii sunt aşteptate pe arii restrânse, ce-i drept, ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla moderat cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului", a menţionat Catrina.

Meteorologul ANM a subliniat, totodată, că, sâmbătă, la scara întregii ţări, sunt aşteptate temperaturi maxime cuprinse între 15 şi 24, posibil 25 de grade în sudul extrem al teritoriului şi în cel de sud-est.

La nivelul Capitalei, sâmbătă, cerul va fi variabil, iar spre seară şi, mai ales noaptea, sunt posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări spre sfârşitul intervalului. Maxima de sâmbătă va fi de 22 - 23 de grade Celsius.

Pe de altă parte, duminică, de sărbătoarea Floriilor, vântul va continua să bată cu putere în majoritatea regiunilor, iar valorile de temperatură din timpul zilei vor scădea semnificativ în comparaţie cu cele înregistrate sâmbătă.

"Pentru ziua de Florii, veştile nu sunt îmbucurătoare. Pe de o parte, vremea se va menţine vântoasă în majoritatea regiunilor. Sunt aşteptate, din nou, la rafală, viteze ce pot depăşi 45-50 km/h, în general, iar în partea de vest şi nord-vest, chiar 55-60 km/h, până la 65 km/h în partea de est şi sud-est. Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, mai ales în partea de vest, nord-vest şi de centru. Maximele ce urmează să se înregistreze la orele prânzului pot scădea chiar cu 10-12 grade Celsius, comparativ cu ziua de sâmbătă. De exemplu, în zona Timişoarei, dacă sâmbătă, la orele prânzului, vor fi cam 22-23 de grade, duminică, în acelaşi interval orar, mercurul din termometre nu va urca mai mult de 11-12 grade. În ziua de Florii vor fi înnorări şi precipitaţii sub formă de ploaie pe arii extinse în toate regiunile. Se mai pot acumula cantităţi de apă mai însemnate în special în zona Carpaţilor Occidentali. Vorbim de valori despre temperatură la scara întregii ţări între 9 şi 17 grade Celsius", a afirmat Oana Catrina.

Aceasta a adăugat că, în Bucureşti, de Florii, va fi o vreme mohorâtă, iar temporar vor fi intensificări ale vântului, va ploua, iar în orele prânzului nu vor fi mai mult de 16-17 grade Celsius.AGERPRES

×
Subiecte în articol: meteo