x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Viscolul a lăsat 3.000 de case fără curent

Viscolul a lăsat 3.000 de case fără curent

11 Dec 2017   •   09:10
Viscolul a lăsat 3.000 de case fără curent

Ninsorile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Bistriţa-Năsăud au creat probleme în circulaţia trenurilor şi în alimentarea cu electricitate în mai multe localităţi din partea de nord a ţării, iar vântul puternic a dus la închiderea mai multor porturi de la Marea Neagră.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, de exemplu, din cauza căderilor de copaci pe firul de contact, între staţiile CF Arion şi Grădiniţa, trei trenuri de călători nu şi-au putut continua drumul. De asemenea, aproximativ 360 locuinţe din zona Piatra Fântânele au rămas fără energie electrică.

Viscolul şi zăpada abundentă au lăsat fără energie electrică şi circa 2.600 de familii din şapte localităţi din defileul Topliţa-Deda şi din două localităţi din zona Sighişoarei.  Avariile s-au produs din cauza prăbuşirii peste liniile electrice a unor copaci, care au cedat sub greutatea zăpezii şi a vântului.

Stratul de zăpadă a ajuns, ieri, la un metru în zona turistică Bâlea Lac, aflată la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş. Aici, riscul producerii de avalanşe este moderat, adică de gradul doi pe o scară de la unu la cinci.  

Un viscol puternic a lovit şi staţiunea montană Rânca, din judeţul Gorj, iar pe Transalpina s-a circulat cu dificultate.

Trei porturi închise

Manevrele pentru transportul maritim în Porturile Constanța Nord, Constanța Sud și Midia au fost suspendate, ieri, din cauza vântului puternic, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române. De asemenea, în cele trei porturi au fost suspendate și manevrele de navigație pentru ecluzare și transportul fluvial.

 

8 elicoptere sunt pregătite să intervină zilnic, pentru urgenţele medicale, în condiţiile în care starea vremii o va permite.

×
Subiecte în articol: viscol