x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vom avea o primăvară rece şi uscată. Vremea în următoarele trei luni

Vom avea o primăvară rece şi uscată. Vremea în următoarele trei luni

20 Feb 2012   •   15:39
Vom avea o primăvară rece şi uscată. Vremea în următoarele trei luni

Romania, ca tot sudul Europei, va avea parte de temperaturi sub limita normala, in aceasta primavara, a anuntat canalul meteorologic Weather Services International (WSI).

"Valul de frigul care s-a abatut asupra Europei va inceta spre sfarsitul lunii februarie. Vor face exceptie regiunile din estul si sud-estul Europei, unde cantitatile insemnate de zapada care au cazut recent vor incetini fenomenul de incalzire", a declarat meteorologul sef al WSI, Todd Crawford.

"De asemenea, nu avem niciun semn ca structura de blocaj atmosferic din Nordul Atlanticului va lua sfarsit prea curand. Acest lucru inseamna ca vom avea parte de o primavara cu temperaturi peste cele normale in nordul continentului si temperaturi sub limita normala in sudul continentului. In nord ne putem astepta la ploi si vant puternic, in timp ce in sud vom avea o vreme mai uscata si fara vanturi puternice", a mai spus Todd Crawford.

Potrivit datelor WSI, in sudul Europei, incluzand Romania, temperaturile se vor mentine sub limita obisnuita atat in luna martie (5,7 grade Celsius) cat si in aprilie (12,4 grade Celsius).

In mai vremea se inclazeste si in sudul Europei, exceptie facand estul continentului, inclusiv tara noastra, unde media temperaturilor nu va depasi 17 grade Celsius.

×