x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 10 cele mai zgomotoase rase de câini la care trebuie să fii atent dacă ai probleme cu vecinii

10 cele mai zgomotoase rase de câini la care trebuie să fii atent dacă ai probleme cu vecinii

de Anastasia Paul    |    20 Sep 2023   •   21:30
10 cele mai zgomotoase rase de câini la care trebuie să fii atent dacă ai probleme cu vecinii
Sursa foto: Hepta

Dacă ești în căutarea unui animal de companie dar te îngrijorează eventualele plângeri vecinilor cu privire la zgomot, este bine să știi care sunt rasele de câini zgomotoase.

Cu 221 de rase de câini din care să alegi, cel mai bine este să-ți faci temele înainte de a-ți alege prietenul perfect cu patru picioare.

În funcție de stilul tău de viață și de casa ta, poate fi cel mai bine să optezi pentru un câine mare, un câine prietenos cu familia sau de o rasă comună.

Un lucru de luat în considerare este dacă un câine care latră mult întrucât și-ar putea crea neplăceri din partea vecinilor, mai ales dacă locuiești într-un apartament.

Iată cele mai zgomotoase 10 rase de câini:

1. Yorkshire Terrier
Yorkshire Terrier, sau Yorkie, este un câine de talie mică, frumos și inteligent, dar poate lătra mult.

2. Schnauzer mini
Terrierii, în general, tind să fie destul de vocali, iar adorabilul Schnauzer mini nu face excepție. Este posibil să-l antrenezi să fie tăcut dar latră în mod natural la cel mai mic zgomot, potrivit scotsman.com.

3. Husky siberian
Plin de energie, Husky siberian tinde să latre pentru a atrage atenția și pentru a te anunța că vrea să se joace. 

4. Beagle
Un alt câine crescut pentru a latra este Beagle, a cărui capacitate de a comunica un miros interesant se dovedește neprețuită la o vânătoare de vulpi. Beagle are două lătraturi distincte. Unul de avertizare a incidentelor zilnice iar celălalt este un urlet lung și puternic pentru ocazii mai speciale. 

5. Corgi
Deși este adevărat că unii Corgi nu latră, este o trăsătură destul de comună a ambelor rase - Pembroke Welsh Corgi și Cardigan Welsh Corgi. Natura lor vocală provine din istoria lor de păstorit vite și oi.

6. Chihuahua
Un câine mare în corpul unui câine mic, nu este neobișnuit ca un Chihuahua să latre aproape continuu, adesea fără alt motiv decât se plictisește.

7. Pomeranian
Proprietarii acestor câini sunt adesea uimiți de volumul mare de zgomot care poate ieși de la un câine atât de mic. Odată ce un Pomeranian începe să latre, adesea nu știe când să se oprească.

8. West Highland White Terrier
Cunoscut mai bine sub numele de Westies, West Highland White Terrier este o rasă decât adoră să-ți spună lucruri - un sunet, un miros sau o apariție nouă îți vor fi transmise urgent cu o serie de lătrături.

9. Maltez
Este un câine de pază grozav care latră imediat când aude un zgomot. Din păcate, el consideră adesea cel mai mic dintre zgomote drept o amenințare, cel mai mic foșnet al frunzelor care cad suficient pentru a provoca o salvă de lătrat târziu în noapte.

10. Labrador Retriever
Cea mai populară rasă de câini din Marea Britanie, mulți oameni nu consideră labradorii ca fiind câini care latră mult. Se plictisesc ușor însă, iar daca nu fac  mișcare regulat pot deveni zgomotoși și distructivi.  

 

×
Subiecte în articol: caini zgomot