x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 5 rase de câini ușor de îngrijit: Preferă să stea pe canapea, în locul plimbărilor lungi în natură

5 rase de câini ușor de îngrijit: Preferă să stea pe canapea, în locul plimbărilor lungi în natură

de Anastasia Paul    |    22 Noi 2023   •   19:45
5 rase de câini ușor de îngrijit: Preferă să stea pe canapea, în locul plimbărilor lungi în natură
Sursa foto: Hepta

În timp ce unii oameni nu pot rezista atracției celor mai faimoase rase, alții iubesc un câine oarecare.

Cei care au nevoie de întreținere redusă sunt câinii cărora le place să stea doar pe canapea cu familia și să fie răsfățați. Un pic de exercițiu și multă dragoste este tot ce au nevoie pentru a fi fericiți. 

Desigur, împărțirea în rase ușor de îngrijit și greu de gestionat este extrem de subiectivă deoarece câinii au personalități individuale complexe din punct de vedere emoțional. Cu toate acestea, există comportamente instinctuale comune ale rasei și, cu cât stăpânii lor se străduiesc să înțeleagă aceste comportamente, cu atât vor avea mai mult succes în creșterea lor. Unele rase sunt pur și simplu relaxate, prietenoase și ușor de îngrijit. Această combinație de trăsături este adesea văzută ca atributul cheie pentru câinii cu nevoie de întreținere redusă.

Rasele grozave de câini care necesită mai puțină îngrijire vor fi pe deplin fericiți să se relaxeze în timp ce stăpânii lor citesc sau merg doar la o plimbare rapidă prin bloc. 

Oamenii care se confruntă prima dată cu animale de companie se pot simți copleșiți de toate noile responsabilități. Dificil de gestionat, durerile articulare cronice și chiar anxietatea canină pot fi probleme îngrijorătoare cu care se confruntă unele rase de câini. Pe de altă parte, alte rase par să aibă o sănătate naturală robustă și sănătoasă, care le permite să se bucure de o viață mai lungă și mai împlinită.

Cei experimentați în creșterea câinilor s-ar putea bucura de provocarea unor rase pretențioase, cum ar fi luxosul ogar afgan sau neobositul Akita. 

Iată rasele de câini care au nevoie de îngrijire redusă:

1. Teckel
Sunt iubitori și loiali, până la punctul de a fi posesivi atunci când vine vorba de familia lor. Acești canini nu sunt greu de întreținut. Cei cu blană netedă necesită doar îngrijire ocazională a hainei, iar cei blană sârmoasă necesită periaj o dată sau de două ori pe săptămână. Cu toate acestea, versiunea cu blană lungă va avea nevoie de periaj și îngrijire regulată. Durata medie de viață a teckelului este de circa 12-16 ani.

Deși inițial au fost crescuți pentru a fi câini de vânătoare, ei au devenit de atunci câinele de casă perfect. Sunt carismatici și predispuși la răutăți, dar au nevoie doar de circa 30 de minute de mișcare. În plus, acești câini mici au picioare scurte, ceea ce înseamnă că nu pot alerga prea mult. Sunt niște încăpățânați adorabili, care devin cel mai bun prieten de canapea. Există în două dimensiuni: mini și mijlociu. 

2. Basset Hound
Acești câini cu fața căzută și urechile lungi au o natură iubitoare. Pe cât de leneși, pe atât de adorabili, Basset Hounds sunt fericiți să-și petreacă ziua dormind. Sunt răbdători, loiali și, spre deosebire de unii dintre tovarășii lor, pot fi destul de leneși. O plimbare zilnică va fi probabil suficientă. Au puțină energie, picioare scurte și corp lung, așa că nu rezistă mult la efort fizic. Blana lor scurtă este ușor de îngrijit.

3. Chihuahua
Acești pui mici pot fi nevoiași emoțional. Nu numai că au tendința de a se lega puternic de stăpânii lor, dar par să facă tot posibilul să pară curajoși în fața celor dragi. Va trebui să ai un control ferm asupra antrenamentului lor deoarece pot fi încăpățânați și independenți. Dacă sunt distrați, își vor petrece cu bucurie orele, mai ales dacă locuiesc cu un alt câine prietenos. Chihuahua cu blană scurtă are nevoie de foarte puțină îngrijire și sunt mulțumiți de câteva plimbări în fiecare zi. Sunt cei mai mici dintre toți câinii de rasă pură, dar cu o atitudine mare. Sunt entuziaști și tind să aibă multă energie. 

4. Ogari italieni
A nu fi confundați cu verii lor de curse mai mari, ogarii italieni sunt niște mici și le place să stea în brațe. Au o blană subțire și au nevoie de o îngrijire minimă. Sunt câini de companie ușori, dar nu sunt recomandați familiilor care au copii mici. Câteva minute pe zi pentru periaj sunt de obicei suficiente.  Asemănători ca statură cu ogarii, varianta italiană este mică. S-ar putea să te urmărească atunci când ești acasă, dar știu și cum să se liniștească. Se tem de ceilalți câini și preferă să stea acasă.

5. Bulldog francez
Bulldogii francezi sunt destul de populari și au devenit și mai populari în epoca rețelelor sociale. Acești câini fotogenici sunt docili și iubitori, complet fericiți să se relaxeze cu familia lor. Sunt printre cei mai veseli dintre toate rasele de câini. Deși au multă energie, tind să le lipsească rezistența. Exercițiul zilnic moderat este de obicei potrivit pentru această rasă, deși activitățile în aer liber ar trebui limitate atunci când este foarte cald sau umed.

Sunt și incredibil de ușor de îngrijit întrucât au blană scurtă, picioare mici și preferă să stea pe canapea. Sunt relaxați, dar le place să se joace, sunt amuzanți și preiau rapid indiciile de antrenament, potrivit studyfinds.org.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: caini îngrijire