x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Antena 3, 10 nominalizări la New York Festivals

Antena 3, 10 nominalizări la New York Festivals

10 Feb 2014   •   15:28
Antena 3, 10 nominalizări la New York Festivals

Antena 3 este nominalizată pentru al doilea an consecutiv în finala premiilor pentru cele mai bune filme şi programe TV din întreaga lume, acordate anual de către New York Festivals. Antena 3 a fost nominalizată, anul acesta, la 10 categorii, fiind singura televiziune din România prezentă la cea mai importantă întâlnire anuală a marilor televiziuni ale lumii.
În competiţia pentru cele mai bune producţii TV şi filme s-au înscris materiale din peste 50 de ţări, fiind prezente nume ca CNN, HBO, ESPN, Al Jazeera, SPIEGEL TV, Deutsche Welle, Showtime Networks, BBC Worldwide, Discovery, National Geographic.

Din cele 10 nominalizări, şase sunt pentru “În premieră” Antena 3, trei pentru Observatorul Antenei 1, iar una pentru Promo&Grafică Antena 3.

Cele patru materiale ale echipei “În premieră” sunt: “Infernul copiilor uitaţi” (nominalizat la Best Investigative Report şi Current Affairs), “Cu mâinile murdare” (Best Investigative Report), “România otrăvită” (Environment & Ecology), “Lungul drum spre casă” (Biography/Profiles şi Current Affairs).

La categoria Editing: Promotion/Open & IDs, Antena 3 a fost nominalizată cu promoul “Antena 3 e aici”, realizat de echipa Promo&Grafică Antena 3.

Campania Antena3 şi Observator, “Copiii nu sunt invizibili”, a fost nominalizată la categoria Human Interest. O altă campanie realizată de Observator, “Copiii nu sunt de vânzare”, a fost nominalizată la două categorii: Best News Documentary/Special şi Investigative Report.

"Cu mâinile murdare", realizat de Romana Puiuleţ (reporter), Mihai Dină (imagine) şi Lenard Zsolt (montaj), prezintă afacerile cu gunoi pe care le fac strainii în România. Ei au descoperit la noi un teren propice pentru a-şi depozita gratis deseurile, dar şi pentru a face din asta un business de sute de milioane de euro. Prin toate vămile României, intră în tara mii de tone de deseuri, unele periculoase, pe care nu le verifica nimeni şi care apoi sunt aruncate la întâmplare. Afacerea e atât de prosperă, încât însăşi mafia siciliana e banuită de implicare în acest import ilegal de gunoi..

Vezi reportajul aici: http://inpremiera.antena3.ro/reportaje/cu-maine-murdare-211.html

 


×