x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber De câte ori pe zi trebuie plimbat câinele în funcție de vârstă și rasă

De câte ori pe zi trebuie plimbat câinele în funcție de vârstă și rasă

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   17:20
De câte ori pe zi trebuie plimbat câinele în funcție de vârstă și rasă
Sursa foto: Hepta

Numărul ideal de plimbări pentru un câine poate varia în funcție de rasă, vârstă, nivel de energie și sănătate. În general, cei mai mulți câini au nevoie de cel puțin două sau trei plimbări pe zi.

Potrivit DC News, multe rase active sau câini tineri pot necesita mai multă activitate fizică.

Iată câteva recomandări generale de la tractive.com:

Câinii adulți de talie medie sau mare: Cel puțin 30 de minute până la o oră de exercițiu moderat sau intensiv pe zi, de obicei împărțit în două sau mai multe plimbări.

Câinii mici sau mai vârstnici: Pot avea nevoie de cel puțin 15-30 de minute de activitate moderată, de obicei, împărțită în două plimbări.

Câinii foarte activi sau rase mari: Pot avea nevoie de 1-2 ore de exercițiu intensiv pe zi. Aceasta poate include alergare, joacă în parc sau alte activități care să îi mențină activi și fericiți.

Este important să ajustați nivelul de activitate în funcție de nevoile specifice ale câinelui dvs. și să acordați atenție semnalelor cum că își dorește mai multă activitate sau, dimpotrivă, că este obosit. Plimbările nu sunt doar pentru a satisface nevoile fizice ale câinelui, ci și pentru a le oferi stimulare mentală, interacțiune socială și explorare a mediului înconjurător.

De asemenea, e important de reținut că fiecare câine este unic, iar necesitățile sale pot varia. Consultați întotdeauna medicul veterinar pentru a obține recomandări specifice pentru câinele dvs. în funcție de starea sa de sănătate și nevoile sale individuale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: plimbare caine