x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Atenție la un obiect banal din camera de hotel. Măsuri simple pentru a reduce riscul de infecții

Atenție la un obiect banal din camera de hotel. Măsuri simple pentru a reduce riscul de infecții

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2024   •   20:45
Atenție la un obiect banal din camera de hotel. Măsuri simple pentru a reduce riscul de infecții
Sursa foto: cottonbro studio pe Pexels.com

Plecarea în vacanță este un prilej de bucurie însă trebuie să fii atent la anumite lucruri atunci când vrei să te cazezi într-o cameră de hotel.

Unele lucruri pe care le consideri inofensive pot ascunde riscuri neașteptate. 

Un nou studiu spune că este important să fii atent la un obiect aflat în aproape orice cameră de hotel și care este trecut cu vederea la curățenie.

Deși personalul depune eforturi pentru igienizarea camerelor, uscătorul de păr este omis de la dezinfectare, ceea ce îl face o sursă de bacterii. 

Citiți și Românii au cheltuit o sumă record de 4 miliarde euro în doar şase luni pe vacanţe în afara ţării 

Iată câteva măsuri simple pentru a reduce riscul de infecții:

Evită utilizarea uscătoarelor de păr din hotel
Dezinfectează înainte de utilizare: Dacă trebuie să folosești uscătorul de păr din cameră, folosește un șervețel antibacterian pentru a șterge suprafața, în special zonele care vin în contact cu părul și pielea.
Anunță problemele: Anunță personală hotelului dacă observi că uscătorul de păr sau alte obiecte din cameră nu sunt curățate.
Transmite informații: Informarea altor călători despre aceste riscuri poate contribui la creșterea conștientizării și la promovarea unor standarde mai ridicate de curățenie în industria hotelieră.

Ce trebuie să faci când intri într-o cameră de hotel

Primul lucru pe care trebuie să-l faci când intri într-o cameră de hotel este să verifici dacă există ploșnițe de pat, potrivit ghidului Departamentului de Sănătate și Igienă Mintală din New York.

Citiți și Minivacanță în siguranață: rute alternative către Litoral și Valea Prahovei. Șoferii sunt îndemnați să ajungă la Constanța cu bacul

Aceste insecte mici, care se hrănesc cu sânge în timp ce dormim, sunt de mărimea unei semințe de măr. Deși sunt suficiente de mari pentru a fi observate cu ușurință, ploșnițele pot sta ascunse, găsindu-și adăpost în crăpăturile din mobilier, podele sau pereți. Pe lângă faptul că te pișcă, este posibil să le iei cu tine în bagaj și să le aduci acasă, notează spynews.ro.
 

×