x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Austria, în topul vacanţelor de iarnă

Austria, în topul vacanţelor de iarnă

de Tudor Cires    |    07 Oct 2010   •   00:00

Elegantul Piano Bar al hotelului bucureştean de cinci stele, Carol, a fost ales de către Austria Incoming,  reprezentanta destinaţiilor turistice din ţara muzicii şi a sporturilor de iarnă, pentru a anunţa deschiderea sezonului turistic de iarnă şi a lansa  ofertele de schi. Beneficiind de know-howul impresionant în ceea ce priveşte infrastructura de schi şi serviciile conexe şi fiind în posesia ultimelor noutăţi de sezon, Austria oferă o selecţie de pachete de schi pentru toate gusturile împătimiţilor de sporturi de iarnă.

Pachetele sunt gândite să acopere sejururi scurte şi medii, de la 1 la 8 zile, oferă opţiuni variate de cazare-hoteluri de 3 şi 4 stele, pensiuni, apartamente de vacanţă şi chiar găzduire la particulari. Turiştilor români li se ofeăa posibilitatea de a alege între varianta cu mic-dejun, half-board, all inclusive sau self-services. Fiecare dintre regiunile austriece are oferte atent concepute care cuprind cel mai confortabil mix de servicii şi facilităţi pentru turişti: pachete familiale, cursuri de schi, ski-passuri valabile pentru toate instalaţiile de cablu, alternative la schi  cum ar fi snowboarding, saniuş, tobogane, reduceri la închirierierea de echipament de schi.

Pachetele au preţuri începând de la 136 de euro/persoană pentru un sejur de 3 zile bed&breakfast care includ un ski-pass valabil 3 zile şi intrare gratuită la băile termale, un preţ de 490 euro/persoană pentru un sejur de 7 zile half-board care include un ski-pass valabil 6 zile pentru toate instalaţiile de cablu din regiune şi reduceri la cursurile de schi şi la închirierea de echipament, sau un preţ de 524 euro/persoană/ sejur cu  4 zile half-board, pentru schiori avansaţi, care include 3 tururi cu ghid pe pistele de mare dificultate, transferuri şi tea tour. Familiile pot beneficia de pachete speciale de 444 euro pentru o săptămână de cazare la o pensiune tipică, în regim bed&breakfast unde, pentru copiii sub 12 ani, cazarea este gratuită şi ski-passul gratuit.

Noi am reţinut două oferte foarte tentante pe care vi le prezentăm, în continuare. De la mijlocul lunii noiembrie şi pâna la Crăciun, au loc, de-a lungul Dunării, la fiecare sfârşit de săptămână, numeroase târguri romantice de Crăciun şi evenimente muzicale tradiţionale. Locaţiile potrivite sunt castelele, mânăstirile sau clădirile istorice, acestea oferind o atmosferă deosebită de Crăciun. Operele valoroase de artă şi evenimentele culturale de efect sau concertele sunt cele care antrenează programul. În jurul datei de 8 decembrie, au loc evenimentele cele mai importante, legate de târgurile de Crăciun, cum ar fi cele de la  Castelul Grafenegg. Un pachet care costă 156 euro de persoană  oferă două nopţi de cazare cu mic dejun în pensiune sau în  hotel de 3 stele, în Wachau, intrare la Târgul de Crăciun, un meniu cu 3 feluri de mâncare la alegere într-unul dintre restaurante, intrare şi tur ghidat al mânăstirii Melk, la Domane Wachau, sau  la Wein Sinn. Oferta este valabilă de la mijlocul lunii noiembrie până la 23 decembrie 2010. Cazarea se face la Gasthoff "Goldens Schiff", la Hotel Restaurant Wachauerhof, Spitz, sau la  Hotel Zierlinger, Senftenberg.

A doua ofertă excepţională, din punctul nostru de vedere, este Revelionul la Hotelul Krainerhutte. Hotelul de 4 stele Krainerhutte  este situat in valea Helenental, la marginea localităţii Baden bei Wien. Este o locaţie foarte prietenoasă, cosmopolită şi atractivă, înconjurată de un parc. Aici, vă aşteaptă 62 de camere, o piscină interioară, sala de relaxare, bio-saună, solar şi sală de fitness. Preţul pentru fiecare  persoană este de 298 euro, în camera dubla. Pachetul oferă 3 nopţi de cazare, demipensiune cu cină gourmet (6 feluri de mâncare), bal de Revelion cu muzică şi dans live, tombolă, bleigiessen (obicei specific Anului Nou care se desfăşoară astfel: oamenii iau bucăţi mici de plumb în forme "norocoase" - ex. potcoavă -, le topesc într-o lingură specială deasupra unei lumânări, apoi toarnă repede plumbul lichid în apa rece; acesta se întăreşte imediat în forme diferite, iar oamenii încearcă să recunoască ce formă a luat plumbul lor; se spune că formele sunt indicii despre ce le va aduce Anul Nou). Bineînţeles, totul se desfăşoară cu veselie şi umor, foc de artificii la miezul  nopţii, mic dejun cu somon în prima zi a noului an, proiecţie a concertului de Anul Nou de la Viena, lectură de Anul Nou la barul cu şemineu al hotelului, o intrare la ştrandul termal din Baden, intrare liberă la Casino Baden, relaxare la noua piscină interioară şi purificare la saună.

"Austria confirmă cererea din piaţă,  atât în ceea ce priveşte bugetul de vacanţă cât şi faciliăţile incluse", ne declara Hans Wallner, managing director al Austria Incoming la conferinţa de presă de la Bucureşti. "Regiunile Austriei", preciza acesta, "îşi întâmpină oaspeţii cu cele mai bune servicii şi cele mai performante facilităţi, păstrând farmecul local şi surprinzând cu nenumărate activităţi de vacanţă. Pârtii roşii, albastre sau negre, schi freestyle, adventure parks, cazare în igloo, pieţe de Crăciun, sănii trase de cai, privelişti uluitoare şi chiar un cinematograf pe gheţar la peste 3000 m; avem totul în Austria. Sunt convins că turiştii din România vor găsi în Austria destinaţia de vacanţă preferată."

×
Subiecte în articol: austria