x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Care este tariful mediu pentru un bilet de avion vara aceasta

Care este tariful mediu pentru un bilet de avion vara aceasta

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   23:45
Care este tariful mediu pentru un bilet de avion vara aceasta
Sursa foto: Hepta

99% dintre români spun că au în plan o călătorie anul acesta. 67% vor pleca în vacanță în următoarele trei luni. Tariful mediu pentru un bilet de avion/pasager vara aceasta este de 222 de euro.

Potrivit celui mai recent studiu realizat de agenția de turism online Vola.ro, 83% dintre respondenți vor investi în vacanță cel puțin cât au investit anul trecut, în timp ce 17% dintre ei susțin că, de această dată, vor avea un buget mai mic pentru concediu. O altă schimbare în preferințe comparativ cu anul trecut este și luna de călătorie. Dacă în 2023 aceștia au preferat luna septembrie, anul acesta luna august se află în topul lor.

În același timp, studiul a scos la iveală că zborul anulat rămâne în continuare principala frică a călătorilor români.

67% dintre cei chestionați spun că vor pleca în vacanță în următoarele 3 luni. Cum era de așteptat, în topul preferințelor acestora sunt destinațiile europene, urmate de cele interne. În același timp, 80% dintre ei susțin că vor călători cu avionul, rămânând în continuare mijlocul de transport preferat. Cei mai mulți vor merge în vacanță în familie, spre deosebire de anul trecut, când au călătorit preponderent în cuplu.

Principalele țări în care își vor petrece românii concediul de vară sunt Spania, Italia, România, Grecia și Marea Britanie, destinații alese frecvent de aceștia pentru sezonul estival. Dintre cei care au optat pentru Grecia, se pare că cei mai mulți au ales Salonic, Creta, Corfu și Rodos pentru vacanța lor. În același timp, există și un interes crescut pentru experiențele noi: 40% dintre respondenții la chestionar își doresc să viziteze locuri în care nu au mai fost până acum.

În plus, există și un top 10 al destinațiilor populare pentru vara aceasta: București, Iași, Roma, Milano, Barcelona, Mallorca, Paris, Londra, Malaga și Cluj-Napoca.

Românii au rezervat cu mai mult timp înainte de zbor călătoria de vară, semn că pentru acest concediu s-au pregătit cu atenție, analizând opțiunile și prețurile. Peste 50% dintre dintre ei au achiziționat biletele de avion pentru vară cu un avans de peste 90 de zile, astfel încât să profite de prețurile mai mici, în timp ce în primăvară, majoritatea călătorilor au rezervat cu o lună înainte zborurile. De asemenea, durata medie de ședere în timpul sezonului estival este de 9 zile.

Tariful mediu pentru un bilet de avion/pasager vara aceasta este de 222 de euro. August este perioada cu cele mai scumpe zboruri, cu un tarif mediu de 246 de euro. Urmează iulie, cu un tarif mediu de 228 de euro, și iunie, o lună mai puțin aglomerată, cu un preț mediu de 194 euro.

Pentru acest sezon, cea mai ieftină rezervare a fost făcută pe ruta Cluj-Napoca - Bruxelles și a costat numai 32 de euro, pentru un pasager, pe când cea mai scumpă rezervare a fost 8.895 de euro, pe ruta București - Seul, pentru 9 pasageri.

În ce privește bugetul alocat biletelor de avion, peste jumătate din respondenți (52%) sunt dispuși să cheltuiască între 100-300 de euro de persoană, în timp ce 35% vor opta pentru bilete ce nu depășesc 100 euro.

De asemenea, 45% dintre români renunță la achiziționarea biletelor de avion din cauza scumpirii acestora de la o zi la alta, în timp ce 81% dintre ei sunt de părere că e importantă opțiunea de a putea bloca tariful. De asemenea, 83% dintre ei susțin că vor opta pentru un astfel de serviciu în viitor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: avion bilete vacante