x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Brașovul, în topul celor mai ieftine și frumoase orașe europene

Brașovul, în topul celor mai ieftine și frumoase orașe europene

de Andreea Tiron    |    03 Dec 2022   •   11:40
Brașovul, în topul celor mai ieftine și frumoase orașe europene
Sursa foto: Facebook/Primaria Municipiului Brasov

Câteva zile petrecute într-un oraș frumos poate fi una dintre cele mai eficiente modalități de a accesa cultura țării respective. Fie că este vorba de un weekend radip sau de două săptămâni relaxante, city break-urile oferă o imersiune completă în cultura și tradițiile unei națiuni.

cntraveller.in a făcut un top al celor mai ieftine city break-uri din Europa pentru 2023, iar din România, Brașovul și-a găsit locul în acest clasament.

Atena, Grecia

Capitala istorică a Greciei este cea mai ieftină locație pentru un city break din Europa. Prețurile au scăzut cu 15% din 2021.

Lisabona, Portugalia

Frumoasa capitală portugheză este cunoscută pentru restaurantele sale premiate. După Atena, este cel mai ieftin oraș pentru o masă cu trei feluri. Pentru un loc de cazare, Lisabona are o mulțime de Airbnb-uri inteligente, cu prețuri rezonabile.

Klagenfurt, Austria

Klagenfurt este unul dintre cele mai accesibile orașe de vizitat din Austria de vizitat. Piața fermierilor de pe Benediktinerplatz este un loc grozav pentru chilipiruri locale, iar decorul său spectaculos de pe malul de est al lacului Wörthersee îl face unul dintre favorite.

Kaunas, Lituania

Vilnius a fost de mult în fruntea listelor cu cele mai ieftine locuri pentru a merge în vacanță, dar Kaunas din vest este și mai puțin costisitor. La începutul acestui an a fost desemnată drept una dintre Capitalele Culturale Europene din 2022 pentru muzică, artă și teatru. Festivalul său anual CityTelling găzduiește o mare varietate de spectacole și expoziții care plasează moștenirea evreiască a orașului în centrul atenției, iar accesul la majoritatea evenimentelor este gratuit.

Riga, Letonia

Riga este unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa, urmând imediat după Dublin pentru cultură și Atena pentru cazare. Piața centrală acoperită situată în hangarele Zeppelin transformate, muzica live gratuită în Dome Square și arhitectură uimitoare sunt principalele puncte de atracție.

Berat, Albania

Casele albe otomane de neuitat din Berat sunt unice.  Urcă-te pe străzile abrupte pietruite pentru a vedea Castelul Berat din secolul al XIII-lea (intrarea este gratuită) și admiră „orașul cu o mie de ferestre” de sus.

Brașov, România

O alternativă mai ieftină față de București (care este încă, după standardele europene, la un preț incredibil de bun), Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați. O telecabină până în vârful Muntelui Tampa costă doar 20 de lei, în timp ce touroperatorul local Walkabout oferă un tur gratuit pe jos în fiecare dimineață la ora 10:30, pornind de la fântână din Piața Sfatului. Luați delicatese locale kürtőskalács pentru a vă menține nivelul de energie ridicat, pentru plimbările lugi din acest oraș fantastic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sofia, Bulgaria

Nu numai că Bulgaria a preluat conducerea (cot la cot cu Turcia) ca cea mai ieftină destinație din Europa în Raportul pentru bani de vacanță 2022 , dar țara găzduiește și unele dintre cele mai ieftine stațiuni de schi din lume. Sofia, capitala, se află la puțin peste 10 km de Munții Vitosha, care oferă condiții impresionante pentru iubitorii de zăpadă și costă o fracțiune din prețul stațiunilor din Franța sau Italia.

Izmir, Turcia

Pe coasta Mării Egee a Turciei, Izmir a rezistat creșterilor de preț din Istanbul și capcanelor turistice din Ankara, păstrând în același timp bazarul Kemeraltı vechi de 8.500 de ani și agora antică romană. Siturile istorice și relicvele arhitecturale coexistă cu cultura cosmopolită și bucătăria tradițională - încercați pide pe dig sau cartofi copți cu o gamă de toppinguri la Atıştır Café. La o oră în afara orașului se află Efes, un oraș străvechi construit de greci și care merită din plin un ocol.

Tbilisi, Georgia

În timp ce orașul transcontinental Tbilisi este cel mai scump loc de trăit din Georgia, după standardele europene este excepțional de accesibil pentru turiști. O mulțime de hoteluri noi s-au deschis în ultimii câțiva ani, iar iubitorii de gastronomie ar trebui să rezerve o masă la Barbarestan, un restaurant administrat de o familie, cu rețete autentice și ingrediente locale.

×