x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Castelele medievale din Kos

Castelele medievale din Kos

16 Iul 2013   •   11:58
Castelele medievale din Kos
Legate de numeroase legende si povestiri cavaleresti, castelele din Kos sunt principalele atractii de pe insula. Unde mai pui ca, pe langa arhitectura lor impresionanta, iti vor oferi si o panorama minunata a insulei.

Castelul Cavalerilor

Unul dintre punctele de interes ale orasului Kos este impozantul castelul medieval situat la intrarea in port. Construit in stil venetian de Cavalerii Ioaniti, incepand cu sfarsitul sec. al XIV-lea si pana la inceputul sec. al XVI-lea, castelul este cunoscut si sub numele de Neratzia, care inseamna in limba greaca “portocala amara”. Denumirea se refera la perioada in care cresteau multi portocali in vecinatatea castelului. La fel ca si alte fortarete construite in aceasta perioada, Castelul Cavalerilor avea drept scop asigurarea securitatii pelerinilor crestini in drumul lor spre Pamantul Sfant si apararea insulei de atacurile otomane sau ale piratilor. Langa castel se afla un arbore imens, cu un diametru de peste 10 m, despre care se spune ca ar fi fost plantat de insusi Hipocrate, cu 2400 de ani in urma. Castelul a fost construit din piatra locala, precum si din parti de cladiri vechi recuperate din ruinele orasului antic. Se mai pot vedea si azi pe zidurile sale parti din blazoane sau coloane si arhitrave ce provin din ruinele orasului vechi.

Castelul venetian Antimachia

Satul Antimachia se afla pe un platou, in mijlocul insulei Kos, foarte aproape de aeroport. Casele traditionale, strazile pitoresti si morile de vant sunt principalele atractii ale satului. Pe un mic deal, mai sus de satul Antimachia, la sud de orasul Kos, exista un castel venetian, cunoscut ca si Castelul Antimachia, care domina satul si ofera o vedere magnifica asupra insulei Kos. Constructia sa a fost inceputa in sec. al XIV-lea de catre Cavalerii Ioaniti, dar a fost finalizata abia spre sfarsitul secolului al XV-lea. Zidurile castelului au ramas aproape intacte, desi au trecut atat de multe secole peste ele si au suferit numeroase atacuri. Singura intrare in castel se afla in latura de nord si este protejata prin porti duble. In perioada dominatiei turcesti a fost construita in incinta castelului o moschee, ale carei ruine se pot vedea si azi.

Castelul bizantin Pyli

Pyli este un sat traditional situat la 8 km de orasul Kos. Langa plaja Marmari, intr-o zona linistita si extrem de frumoasa, se afla un castel bizantin, care gazduieste in interiorul zidurilor sale o biserica dedicata Fecioarei Maria. Castelul a fost ridicat pe muntele Dikaio in timpul dinastiei macedoniene. Cand insula Kos a fost cucerita de Cavalerii Ordinului Sfantului Ioan, castelul a fost restaurat si consolidat, pentru a asigura apararea zonei. Panorama iti taie respiratia: poti vedea de aici de sus statiunea Marmari, situata in partea de nord-est a insulei Kos, insulele Pserimos si Kalymnos si chiar peninsula Bodrum.

Oferta sejur Kos
Hotel Apollon 4* - de la 394 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Kos