x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cum se fac complimentele: Codul bunelor maniere

Cum se fac complimentele: Codul bunelor maniere

12 Mar 2014   •   16:14
Cum se fac complimentele: Codul bunelor maniere

CODUL BUNELOR MANIERE. Aţi uitat cum este frumos şi corect să vă comportaţi în societate? RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante reguli din Codul bunelor maniere.

CODUL BUNELOR MANIERE în RESTAURANT. Vezi cine intră primul, cine comandă şi ce este INTERZIS să faci

CODUL BUNELOR MANIERE. Buna creştere nu este şi nu va deveni niciodată inutilă, pentru că ea îl face pe om să se respecte în primul rând pe sine. În toate timpurile, oamenii au avut tendinţa de a se opune legilor impuse de politeţe deorece la prima vedere ele par restrictive şi de prisos.

Codul bunelor maniere-reguli de bază. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul?

După o scurtă experienţă de viaţă, fiecare om este nevoit să accepte că bunele maniere nu sunt deloc inutile, dimpotrivă, ele contribuie la formarea noastră ca oameni, la bucuria de a trăi printre semeni civilizaţi.

CODUL BUNELOR MANIERE la masă. Află cum se mănâncă sarmalele, pastele, salata, peştele sau cartofii

În cartea "Codul bunelor maniere astăzi", autoarea Aurelia Marinescu scrie că micile complimente întreţin conversaţia, aşa cum micile cadouri întreţin prieteniile. Nu este o ipocrizie să-i faci un compliment stăpânei casei asupra gustului bun al mâncării, chiar dacă nu a gătit-o ea. Dar să-i spui unei femei de 60 de ani că ai luat-o drept fiica ei nu este un compliment, ci o impoliteţe. Tot atât de nepotrivit ar fi să-i spui gazdei: "Minunat acest porţelan. Cred că v-a costat destul de mult".

Află mai multe despre cum se fac complimentele pe RomâniaTV.net.

×