x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii DESTINAŢIA SĂPTĂMÂNII. Salonic

DESTINAŢIA SĂPTĂMÂNII. Salonic

10 Feb 2016   •   21:03
DESTINAŢIA SĂPTĂMÂNII. Salonic
Sursa foto: Anastasios71/Getty Images/iStockphoto

Cine vrea o experiență unică, într-un oraș încărcat de culoare și diversitate, poate încerca a doua „capitală” a Greciei. Salonic este al doilea oraș ca mărime, după Atena, și se află la un drum de 8-10 ore cu mașina, de București.

Aici se împletesc perfect cultura elenă cu cea latină și otomană și cu vestigiile trecutului. Turnul Alb, o fostă închisoare, situat pe faleza de la malul mării, a devenit simbolul orașului și este principalul punct de întâlnire pentru turiști.

Mâncarea are influențe turcești și mediteraneene și satisface și cele mai fine gusturi ale gurmanzilor. În Salonic te cucersc imediat forfota, spectacolul străzilor aglomerate și bulevardele pline de cafenele și magazine.

La acest capitol, doamnele sunt în avantaj. Salonic are o bogată ofertă de magazine, pentru toate gusturile, dar și pentru toate buzunarele, de la reprezentanțe ale unor mărci celebre, până la lanțuri internaționale de magazine sau magazine locale.

Salonic este înconjurat de numeroase stațiuni turistice, unde poți petrece o zi întreaga lenevind pe malul mării. Astfel, o vacanță în Salonic poate combina atât efervescența unui oraș mare, cu plăcerea cumpărăturilor, vizitarea monumentelor celebre și relaxarea la malul mării.
 

×
Subiecte în articol: salonic turism calatorii grecia