x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Destinaţii externe de sezon, în luna Mărţişorului

Destinaţii externe de sezon, în luna Mărţişorului

de Diana Scarlat    |    12 Feb 2019   •   11:55
Destinaţii externe de sezon, în luna Mărţişorului

Şi anul acesta „se poartă” de Mărţişor şi de Ziua Femeii city breake-urile în marile oraşe europene, precum Paris, Londra, Roma sau Barcelona, dar s-au adăugat şi destinaţii exotice, precum Egiptul. Cei care vor şi au timp să călătorească mai multe zile, la începutul primăverii, cu ocazia sărbătorilor de la începutul lunii martie, au ocazia să găsească pachete turistice foarte atractive, în această perioadă fiind şi preţurile pentru cazare mai mici, în extrasezon, dar şi biletele de avion mai ieftine decât în restul anului (cu excepţia lunilor ianuarie şi februarie, când sunt cele mai mici preţuri).

Chiar dacă pentru incoming este o perioadă mai slabă, din punct de vedere al numărului de turişti străini care vizitează România, în prima lună de primăvară sunt din ce în ce mai mulţi români care vor să plece în excursii, chiar şi de weekend, în străinătate. Pachetele turistice ale agenţiilor din ţara se orientează acum pe dorinţa românilor de a-şi oferi minivacanţe în loc de cadouri, astfel încât 1 şi 8 Martie sunt sărbători importante în calendarul turismului extern. Trei nopţi de cazare costă între 60 şi 80 de euro la un hotel de trei stele şi între 100 şi 200 de euro la un hotel de patru stele (de persoană, în cameră dublă), în Barcelona, în weekendul care include 8 Martie, iar ofertele pentru Roma, cu cinci nopţi de cazare la hotel de patru stele, zbor şi transferuri incluse, se pot găsi la circa 450 de euro (de persoană, în cameră dublă). Preţurile diferă, în funcţie de agenţia care vinde pachetele, dar sunt suficient de multe, încât să satisfacă toate preferinţele turiştilor.

Egiptul revine în tendinţe

Noutatea acestui sezon de primăvară este Egiptul, pe lista ofertelor turistice pentru românii care vor să-şi ofere cadou o minivacanţă de 1 sau 8 Martie. După ce a înregistrat scăderi importante, din cauza actelor de terorism care au alungat turiştii, Egiptul revine în topul preferinţelor românilor, mai ales în această perioadă de extrasezon, când şi temperaturile sunt acceptabile pentru cei care nu suportă căldura excesivă, dar şi preţurile sunt mici. Piramidele şi Muzeul Egiptean din Cairo se numără printre cele mai importante puncte de atracţie ale Egiptului. Muzeul este unul dintre cele mai mari din lume, un loc plin de comori ale faraonilor şi, totodată, unul care nu trebuie ratat de niciun turist care vizitează ţara. De asemenea, cunoscut pentru Valea Regilor şi pentru Templul mortuar al reginei-faraon Hatshepsut, oraşul Luxor, de pe malul Nilului, deţine o mulţime de atracţii turistice din Teba antică, temelia noului regat al faraonilor. În vreme ce pe ţărmul estic al Nilului, Luxorul promite o atmosferă comercială, pe cel vestic, mai liniştit, dar şi mai turistic, atrage ca un magnet, datorită prezenţei mormintelor şi templelor, pentru care a fost numit cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

×
Subiecte în articol: excursii egipr