x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Madridul va găzdui pentru prima oară o ediție a cunoscutei Oktoberfest

Madridul va găzdui pentru prima oară o ediție a cunoscutei Oktoberfest

18 Iul 2014   •   13:33
Madridul va găzdui pentru prima oară o ediție a cunoscutei Oktoberfest

Capitala Spaniei va găzdui pentru prima oară cunoscuta sărbătoare germană ŤOktoberfestť în perioada 17-21 septembrie, la Palatul Sporturilor (Palacio de los Deportes), anunță vineri cotidianul ABC.

Madrilenii vor avea astfel ocazia ca, pe durata a cinci zile, să deguste bunătăți din gastronomia bavareză, care vor fi aduse special din Germania.

Pe durata întregii sărbători, locuitorii capitalei spaniole își vor putea rezerva locurile la masă și petrecere în cadrul a două sesiuni — cea de la miezul zilei sau cea de seară.

ŤOktoberfestť, una dintre cele mai cunoscute sărbători germane, este și una dintre cele care atrage cei mai mulți turiști. Ea are loc în capitala Bavariei, München, din 1810, când a fost organizată pentru prima oară cu ocazia căsătoriei prințului moștenitor Ludovic I al Bavariei cu prințesa Theresa de Saxa-Hildburghausen.

În prezent, după mai bine de două secole, sărbătoarea are loc în Theressienwiese din capitala Bavariei, primind în fiecare an peste 6 milioane de invitați, din toate colțurile lumii. 

×