x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Mini-croaziere şi excursii din Creta

Mini-croaziere şi excursii din Creta

30 Mai 2013   •   15:13
Mini-croaziere şi excursii din Creta

Cu numeroase plaje cu nisip fin si apa limpede, sate traditionale, o mare varietate de peisaje magnifice si vestigii ale civilizatiilor antice, Creta este destinatia ideala de vacanta pentru tine si familie. Dramuieste-ti cu grija timpul, pentru a te putea bucura de cat mai multe atractii si excursii pe care le poti face de aici!

Croaziera in Santorini, insula indragostitilor

O vacanta in Creta fara o excursie pe Insula Santorini este cu siguranta incompleta. O zi prin Santorini consta intr-o croaziera pe Marea Cretei cu vaporul (plecarea se face din portul din Heraklion) si, optional, turul insulei cu autocarul prin orasele Athinia, Pirgos, Oia si Fira. Vei avea ocazia sa vezi caldera Thera, faimoasele case varuite in alb, cu acoperisuri albastre in forma de dom, decorate cu flori si construite pe stanci, cu fata spre Marea Egee, sa bei din vin alb, foarte apreciat de turistii din toata lumea, si sa te delectezi cu cel mai impresionant apus de soare pe care l-ai vazut vreodata! Insula Santorini intr-adevar merita vazuta!

Vai, unica plaja cu palmieri din Europa

Pentru a ajunge la Vai ai nevoie de o masina, destinatia fiind una indepartata de statiunile cunoscute din Creta, si o zi din sejurul tau. Singura plaja cu palmieri salbatici din Europa se afla in extremitatea estica a Cretei. Dupa un drum prin muntii Lasithi, printr-un peisaj selenar si prapastios, cu mici petice de iarba, ajungi in locul unde piratii isi ascundeau comorile: o oaza in desertul cretan cu 5000 de palmieri! Locul unde nu stii unde se termina cerul si unde incepe marea iti va oferi satisfactia petrecerii unei zile intr-un spatiu exotic, de o frumusete rara.

Insula Gramvousa - nisip roz si ape turcoaz

Pe aceasta insula cu multe pasari si plante ocrotite de lege si cu un peisaj deosebit se ajunge cu feribotul (drumul de acces este foarte abrupt si stancos si nu se poate parcurge cu masina). Aflata in nord-vestul Cretei, insula Gramvousa are o fortareata din secolul al XVI-lea si poti profita de o plaja superba - Laguna Balos, cu apa marii turcoaz si nisip de culoare roz. Apa este mica adancime, cam 10 cm, calda si limpede, numai buna pentru snorkeling. Nisipul fin, stancile si apele de un albastru intens, fac din Laguna Balos un loc parca desprins dintr-o poveste.

Cheile Samaria

Zona declarata parc national, Cheile Samariei, ofera poate cel mai spectaculos peisaj montan din Creta. Defileul masoara 18 km, care pot fi strabatuti numai la picior (in 5-7 ore), pe o poteca in zigzag, protejata de o balustrada de lemn. Drumul este de munte, asa ca te sfatuim sa porti o incaltaminte comoda si rezistenta, in nici un caz sandale sau slapi. Aceasta excursie necesita experienta si indrumarea unui ghid si este bine sa te aprovizionezi cu apa si mancare inainte de a pleca in excursie. Pe parcursul drumului vei putea vedea capele si bisericute, satul Samaria, parasit in 1962, cand cheile au fost declarate parc national, copaci ce cresc din stanci si paduri de leandri. Peisajul este incantator si merita toate eforturile, mai mari sau mai mici, in functie de antrenamentul fiecaruia.

Oferta sejur Creta
Hotel Panorama Village 3* - de la 395 Euro, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu all inclusive, asistenta turistica. Europa Travel, www.europatravel.ro

×
Subiecte în articol: oferta sejur Creta