x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii New York, cel mai nefericit oraș din Statele Unite

New York, cel mai nefericit oraș din Statele Unite

27 Iul 2014   •   00:01
New York, cel mai nefericit oraș din Statele Unite

Pentru multe persoane, o viață în New York este un vis devenit realitate, însă un studiu recent a constatat că orașul are cei mai nefericiți locuitori din Statele Unite, informează joi DPA. Cele mai fericite orașe americane au fost găsite în statul sudist Louisiana, pe primul loc plasându-se Lafayette.

În topul 'nefericirii', condus de New York, mai intră alte patru metropole americane — Pittsburgh, Louisville, Milwaukee și Detroit, relevă studiul, intitulat "Unhappy Cities" ("Orașe nefericite") și lansat săptămâna trecută de Biroul Național de Cercetări Economice din SUA.

Cercetarea și-a bazat în principal concluziile pe un chestionar al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, distribuit în ultimii ani, care punea întrebarea: "În general, cât de mulțumit sunteți de viața dumneavoastră?".

Ulterior, studiul a pus în relație răspunsurile respondenților cu veniturile, prețurile locuințelor, vârsta, rasa, educația și starea civilă, pentru a afla cât de fericiți sunt locuitorii unui oraș.

Studiul, care a inclus datele colectate din 177 de orașe, a constatat că locuitorii au fost adesea dispuși să renunțe la fericire în schimbul unor câștiguri mai mari sau unor prețuri mai scăzute la locuințe.
 

×