x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Nu sunt incluse în ghidurile turistice: Oraşe mari neaşteptat de frumoase GALERIE FOTO

Nu sunt incluse în ghidurile turistice: Oraşe mari neaşteptat de frumoase GALERIE FOTO

14 Mai 2014   •   08:54
Nu sunt incluse în ghidurile turistice: Oraşe mari neaşteptat de frumoase GALERIE FOTO

Cu toţii suntem bântuiţi de întrebarea unde ne petrecem vacanţa şi când e să alegem destinaţia alegem de obicei locuri aflate în portofoliul tuturor agenţiilor de turism. În plus, dacă prietenii noştri merg în Antalya sau insulele greceşti în fiecare an e posibil să începem să facem şi noi acelaşi lucru.

Sferele plutitoare din pădure: O vacanţă luxoasă în cele mai frumoase case din copac din lume FOTO

Păstrând nota de relaxare sunt totuşi locuri arhicunoscute în lume, mari oraşe, al căror potenţial turistic este serios subminat în detrimentul altor atracţii. Spre exemplu, Istanbul este lăsat în umbra Antalyiei sau Madridul în urma Barcelonei, când în realitate lucrurile nu stau deloc aşa.

Vacanţe sub Pământ: Cele mai INSOLITE destinaţii SUBTERANE la care nici nu te-ai fi gândit GALERIE FOTO

7. Zagreb (Croaţia)

Când vine vorba de Croaţia, majoritatea turiştilor sunt familiarizaţi cu partea de vest a ţării, faimoasă pentru plajele sale, dar şi pentru insulele de acolo. Split sau Duvrobnik sunt destinaţii populare, însă şi interiorul Croaţiei are un farmec aparte. Pentru turistul neavizat, capitala Zagreb poate reprezenta o surpriză extrem de plăcută. Oraşul seamănă întrucâtva cu Amsterdam, cu străzile sale pietruite, tramvaiele şi pieţele sale, dar ritmul este mai relaxant decât în restul Europei. Zagrebul este perfect pentru oprire într-o excursie de vară, cafenelele sale liniştite şi arhitectura superbă bucurându-vă fără să vă obosească, aşa cum o fac în general destinaţiile tipice.

Mai multe oraşe mari neaşteptat de frumoase pe RomâniaTV.net.

×