x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Orașul de basm din România, destinație de vacanță la prețuri accesibile

Orașul de basm din România, destinație de vacanță la prețuri accesibile

de Anastasia Paul    |    04 Mar 2024   •   19:15
Orașul de basm din România, destinație de vacanță la prețuri accesibile
Sursa foto: facebook

Un loc încă nedescoperit din Europa reprezintă destinația ideală de vacanță, la prețuri accesibile.

Brașovul este una dintre cele mai încântătoare localități din România. 

Orașele celebre ale Europei sunt supraaglomertate și mulți britanici caută să exploreze un loc în afara celor cunoscute.

„Una dintre destinațiile mele preferate din Europa este Brașov, România. Pentru mine, Brașovul surprinde cu adevărat esența Ardealului romantic și misterios, rămânând în același timp un secret accesibil și fermecător”, spune  Shelley Marmor, blogger de călătorie la Tulum Travel Secrets, pentru express.co.uk.

Brașovul este situat în regiunea mistică a Transilvaniei, despre care se zvonește de mult timp că ar fi casa legendară a contelui Dracula.

„Aflat la poalele pitoreștilor Munți Carpați, Brașovul are o calitate de basm care te cufundă în istoria și cultura bogată a României", completează Shelley.

„În timp ce vă plimbați pe străzile pietruite și pline de viață, vă recomand să admirați Biserica Neagră gotică medievală și Biserica Sf. Nicolae, în stil baroc, din centrul istoric al orașului.

Pot spune că drumul cu telecabina până la emblematicul indicator Brașov de pe Muntele Tampa este o necesitate, oferind panorame uluitoare ale acoperișurilor de teracotă și ale peisajului rural din jur.

După părerea mea, cea mai bună parte a Brașovului rămâne relativ nedescoperită, în comparație cu orașe mai populare precum București sau Sighișoara", spune aceasta.

Parcul Național Piatra Craiului se află la doar 30 km de centrul orașului și se pot admira într-o călătorie scurtă, de o zi.

În timp ce Brașovul ar putea fi o destinație relativ necunoscută în rândul turiștilor britanici, Transilvania are un fan britanic celebru.

Regele Carol I vizitează în mod regulat Transilvania și se spune că este extrem de pasionat de regiune. Monarhul deține chiar proprietăți în România. 


 

×
Subiecte în articol: brasov calatorii preţuri accesibil