x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Paralia Katerini, vacanta in insorita Grecie

Paralia Katerini, vacanta in insorita Grecie

06 Iul 2013   •   00:04
Paralia Katerini, vacanta in insorita Grecie

Paralia Katerini este cu siguranta, pentru romani, una dintre cele mai iubite destinatii de vacanta. Statiunea isi intampina turistii cu plaje cu nisip auriu si apa cristalina, restaurante traditionale, o multime de magazine si o viata de noapte atractiva. Chiar si cu un buget limitat, aici nu ai cum sa te plictisesti!

Paralia Katerini este una dintre cele mai cunoscute si interesante statiuni din Grecia. Situata la 75 km sud de Salonic si la 20 km de Muntele Olimp, aici vei gasi hoteluri primitoare, cu o atmosfera familiala, supermarket-uri si magazine de tot felul. De-a lungul plajei se afla numeroase restaurante si taverne traditionale, cu preparate gustoase, la preturi accesibile, dar si discoteci si cluburi de noapte.

Marea cristalina si plaja de o calitate deosebita (recunoscuta prin acordarea celui mai inalt calificativ european in domeniu: Steagul albastru) reprezinta tot atatea motive pentru a petrece un sejur minunat in statiunea Paralia Katerini. Intrarea in apa este lina, cu nisip fin, si poti strabate zeci de metri fara ca apa macar sa se apropie de umeri. La intrarea pe plaja, din zece in zece metri, exista cabine de schimb si dusuri ecologice. Iubitorii sportului au la dispozitie terenuri de tenis, volei si baschet, iar amatorii de sporturi nautice pot inchiria hidrobiciclete, caiacuri sau canoe.

Datorita pozitionarii excelente pe care o are, fiind situata la Marea Egee si la poalele Muntelui Olimp, Paralia Katerini iti ofera nu doar clasicul sejur la mare, ci si o diversitate de obiective turistice. Din statiune poti vizita Meteora care, dupa Muntele Athos, reprezinta cel mai important centru monastic ortodox grecesc. Vei ramane cu adevarat impresionat de peisajele incredibile, cu manastirile cocotate pe varfuri de stanca. Poti vizita cele 6 manastiri in care, spre deosebire de Muntele Athos, este permis atat accesul femeilor, cat si al barbatilor: Sfanta Manastire a Marelui Meteor (care serveste acum ca muzeu pentru turisti), Varlaam, Sfanta Treime, Sfantul Nicolae Anapafsas, Sfantul Stefan si Roussano.

Merita sa-ti incluzi in program si o vizita la Salonic, ale carui monumente stau martore anilor de glorie ai lui Alexandru cel Mare, apoi perioadei ocupatiei romane si impresionantei culturi a Imperiului Bizantin.

O excursie la Muntele Olimp, resedinta zeilor, la situl arheologic de la Dion ori la Oracolul din Delphi vor fi un bun prilej de a afla lucruri noi despre civilizatia si mitologia greaca. Cascadele din Edessa constituie un incredibil loc pentru popas in drum spre situl arheologic de la Pella, unde poti vizita Muzeul de Arheologie.

La Europa Travel, femeile fac cinste cu vacante, iar barbatatii merg gratis. Conditia e ca ei sa nu mai fi calatorit cu aceasta agentie.

Oferta sejur Paralia Katerini

Aparthotel Efi 2* - 104 euro + 329 lei/pers., transport cu autocarul, 6 nopti cazare, vizita la Salonic, insotitor de grup. Europa Travel, www.europatravel.ro tel. 021 9407





Tag:

×
Subiecte în articol: oferta sejur Paralia Katerini