x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Reginele nisipurilor

Reginele nisipurilor

de Simona Chiriac    |    Loreta Popa    |    30 Apr 2009   •   00:00
Reginele nisipurilor
Sursa foto: Simona Chiriac/Jurnalul Naţional

Taba... Un loc de o frumuseţe aproape nepământeană, care te face să tresari...



Trei ore de zbor cu avionul te despart de o experienţă unică în viaţă, căci, odată ajuns în Taba, locul unde soarele îţi zâmbeşte în fiecare zi, viaţa ta se va schimba pentru totdeauna. Situată în Peninsula Sinai (Golful Aqaba), în mijlocul unui deşert muntos, dar în acelaşi timp mângâiată de apele Mării Roşii, "oaza" dintre nisipuri este o împlinire a tuturor dorinţelor. Hotelurile de patru şi cinci stele, aparţinând marilor lanţuri hoteliere din lume, construite de renumiţi arhitecţi conform tradiţionalului stil egiptean, ce contopeşte în forme şi texturi marea şi nisipul deşertului, oferă toate condiţiile unei vacanţe de lux.

LUX. Pornind de la camere spaţioase, cu toate dotările moderne, şi continuând cu vegetaţia ce sfidează uscăciunea şi ariditatea deşertului. Râuri artificiale, pe care plutesc agale... raţe. Piscine exterioare, încălzite sau nu, cu apă de mare sau apă dulce, piscine interioare, jacuzzi, Centre Spa pentru trup şi suflet, amfiteatre unde turiştii se adună seara pentru a admira dansurile halucinante ale dervişilor, corturi orientale unde te poţi relaxa fumând shisha cu arome exotice. Baruri şi restaurante ce te poartă într-o călătorie gastronomică de-a lungul întregii lumi, savurând preparate thailandeze, chinezeşti, italiene, mexicane, europene, dar şi egiptene. Plaje cu nisip fin roşu, udate de apele azurii, mereu calme, ale Mării Roşii, în adâncul cărora se întinde lumea minunată a coralilor, printre care înoată peştişori coloraţi, de toate mărimile.

O CĂLĂTORIE ÎN TREI ŢĂRI. Şi totuşi, Taba este mai mult decât o staţiune exotică unde te poţi bucura de toate binefacerile unui sejur de cinci stele pe malul mării. Este începutul unei aventuri. Şi asta pentru că din Golful Aqaba poţi vedea coastele Israelului, Iordaniei şi Arabiei Saudite. Iar dacă te vei lăsa cucerit de misterele de dincolo de ape, vei porni să le descoperi rând pe rând. Din Taba se organizează excursii de o zi la Eilat (staţiunea israeliană de la malul mării, unde veţi putea înota alături de delfini), Ierusalim (păşind în oraşul sfânt, locul unde a început istoria creştinismului), Marea Moartă (cea care, paradoxal, are puteri vindecătoare), Cairo (Platoul Giza, Muzeul de Egiptologie, o călătorie cu feluca pe apele Nilului) sau Petra (fascinantul şi eternul oraş săpat în stâncă de către misterioşii nabadeeni).

ATRACŢII IREZISTIBILE. Dacă vă este greu să părăsiţi, chiar şi pentru o zi, plajele cu palmieri, porniţi în călătorii mai scurte, de exemplu, până la Castelul Zaman. Aflat la o distanţă de doar 10 kilometri, pe un vârf de munte, oferă o privelişte de neuitat a apusului, dar şi o experienţă gastronomică: preparate gătite la foc domol, după tradiţia beduinilor. Sau poate veţi alege Mănăstirea Sfânta Ecaterina de pe Muntele Sinai, Masada, Dahab, Canionul Colorat, Festivalul de stradă El Wakala (în fiecare vineri turiştii sunt iniţiaţi în tradiţia dansurilor egiptene), oaza Ain Hudra, plimbările de-a lungul plajei pe spinarea unei cămile, scufundările subacvatice printre corali şi peşti, terenul de golf (ce poate fi mai neobişnuit decât să joci golf în mijlocul deşertului!). Taba reprezintă într-adevăr o vacanţă unică la preţuri unice: între 600 şi 750 de euro (7 nopţi cazare, all inclusive + avion).

O energie specială

Ierusalim. Oraşul sfânt, locul în care puteţi să păşiţi pe urmele lui Iisus Hristos, puteţi urca pe Drumul Crucii, vizita Biserica Sfântului Mormânt şi ajunge pe Muntele Măslinilor. Vă puteţi încărca sufletul în Grădina Ghetsimani cu energia specială a măslinilor ce au asistat, se pare, la trădarea Domnului. Tariful excursiei este de 170 de euro/adult şi 130 de euro/copil.

Moştenire a lumii

Petra, oraş faimos pentru arhitectura unică din piatră, declarat moştenire a lumii de UNESCO în 1985, vă va rămâne în memoria sufletului mult timp. Puteţi vizita porţile impresionante ale oraşului, amfiteatrul, precum şi tezaurul. Excursia ajunge la 183 de euro/adult şi 163 de euro/copil.

Un oraş fascinant

Cairo, Oraşul celor 1000 de minarete sau Mama Lumii, este un oraş imprevizibil, fascinant, cu aproape 19 milioane de locuitori. Puteţi vizita Piramida lui Keops, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice, care mai există într-o formă aproape completă, Sfinxul, Muzeul de Egiptologie. Preţul excursiei este de 85 de euro/adult şi 60 de euro/copil.

×
Subiecte în articol: taba egipt