x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Roma, la pas, în trei zile

Roma, la pas, în trei zile

de Diana Scarlat    |    14 Mai 2019   •   12:30
Roma, la pas, în trei zile

O excursie la Roma poate costa foarte puţin, pentru cei care vor să viziteze unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. În zilele de vară, plimbările citadine sunt plăcute, iar în trei zile se pot vedea, „la pas” toate obiectivele turistice importante. Cu bilete de avion rezervate din timp şi cazare într-o zonă retrasă, dar liniştită şi cu preţuri convenabile, o astfel de excursie costă cel mult 300 de euro, incluzând toate cheltuielile.

 

Cu o hartă turistică şi multă energie, orice vizitator îşi poate planifica singur excursia în capitala Italiei. De la oricare dintre aeroporturi se poate lua taxiul sau un autocar (shuttle bus), mult mai ieftin – costă mai puţin de 6 euro -, care ajunge la gara Termini, punctul de plecare al mai multor rute de vizitare a oraşului. Aici este şi zona din care se pot cumpăra suvenirurile cele mai ieftine. Şi, pentru că orice turist care vizitează Roma ar vrea să vadă celebrul Colloseum, de la Termini se poate ajunge foarte uşor cu un mijloc de transport în comun. Vizitatorii trebuie să ştie că vânzătorii ambulanţi din împrejurimile monumentului antic spun de fiecare dată aceeaşi poveste lacrimogenă, până când termină stocul de brăţări exotice sau şnururi norocoase de agăţat la gât, dar au devenit parte integrantă din peisajul pestriţ al centrului cultural al Romei, de câţiva ani şi completează povestea contemporană a zonei.

 

Mâncarea bună e spre periferie

 

De la Colloseum, o oprire la masă este binevenită, după câteva ore de stat la coadă, la intrare, şi un tur complet al obiectivului, în interior şi la exterior. Cei mai mulţi turişti tind să se îndrepte către centrul vechi, el însuşi un obiectiv ce trebuie vizitat, însă mâncarea este mai bună şi mai ieftină spre periferie. De aici, traseele turistice merg spre cele cinci puncte nodale importante: Piaţa Veneţia, Piaţa Trevi, Piaţa Spaniei, Piaţa Navona şi Piaţa Poporului. Fiecare abundă în monumente istorice deosebit de importante, de la Columna lui Traian, până la Fontana dei Trevi sau de la Pantheon până la Castelul Sant'Angelo. Foarte plăcută este şi călătoria de-a lungul râului Tibru, care dezvăluie privelişti citadine superbe şi leagă mai multe obiective turistice importante. Nu trebuie uitat nici Vaticanul, pentru care, însă, este nevoie de o zi întreagă la dispoziţie, din cauza cozilor de mii de oameni care aşteaptă zilnic să intre în cetate.

 

În doar trei zile se pot parcurge cele mai importante trasee citadine ale capitalei Italiei, dacă se calculează bine timpul alocat fiecărui obiectiv turistic.

×
Subiecte în articol: excursie roma