x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Să redescoperim România: Săptămâna Haferland

Să redescoperim România: Săptămâna Haferland

de Sebastian S. Eduard    |    16 Mai 2014   •   11:22
Să redescoperim România: Săptămâna Haferland

În perioada 15-24 august, în locurile de poveste din împrejurimile localităţii Viscri (şi dăm acest reper numai şi numai datorită popularităţii internaţionale câştigate cu ocazia vizitelor Prinţului Charles), ei bine, la mijlocul lui august zona va fi gazda Sâptămânii Haferland. Cu această ocazie peste 5.000 de saşi, sunt aşteptaţi pentru a participa la manifestări cultural - artistice, cât și celebrarea restaurării unor clădiri de patrimoniu.

Aproximativ 20.000 - 30.000 de sași vizitează anual în Țara Ovăzului, traducerea în limba română pentru denumirea dată regiunii Haferland, iar mulţi dintre aceștia susţin cu fonduri restaurarea patrimoniului cultural existent. Săptămâna Haferland urmărește promovarea mai multor localităţi pitorești din Ţara Ovăzului în rândul sașilor, precum și a turiștilor din România, și nu numai.

Pe lângă localităţile bine-cunoscute deja, precum Viscri, Sighișoara și Rupea, turiștii vor avea ocazia să descopere locuri de poveste din Criţ, Saschiz, Bunești, Meșendorf și Roadeș. Mai mult, aceștia vor putea participa, pe parcursul celor 10 zile de manifestări, la concerte în aer liber, slujbe religioase, concerte de orgă, picnicuri, drumeţii prin pădure și trasee cu bicicleta, precum și alte activităţi de petrecere a timpului liber.

Zilele în care organizatorii așteaptă cei mai mulţi vizitatori sunt 16 și 17 august, atunci când fosta casă parohială din Criţ va fi inaugurată, în urma unui proces elaborat de reconstrucţie după planurile iniţiale ale clădirii, iar în Rupea va avea loc o slujbă la șantierul Bisericii Evanghelice din localitate.

Evenimentul se află la a doua ediţie.


×