x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sanctuarul mirific al Apusenilor: Peştera lui Zamolxes şi Dracula

Sanctuarul mirific al Apusenilor: Peştera lui Zamolxes şi Dracula

14 Iul 2014   •   12:42
Sanctuarul mirific al Apusenilor: Peştera lui Zamolxes şi Dracula

Aproape de jumătatea distanţei dintre Turda şi Câmpeni, la aproximativ 40 km de cele două localităţi se află comuna Sălciua. Nu departe de vatra satului se află una dintre cele mai frumoase peşteri ale Apusenilor, Huda lui Papară, într-un cadru de o frumuseţe răpitoare, care a dat naştere la numeroase legende.

Citeşte şi Idei de călătorie: Pietrele lui Solomon, un peisaj mitic, desprins din legendă FOTO

Peştera Huda lui Papară se află în Munţii Trascăului, iar la ea se poate ajunge pe drumul naţional DN 75 Turda-Câmpeni, până în localitatea Sălciua de Jos, iar de aici pe drumul comunal parţial asfaltat, aproximativ 5 km, până în cătunul Sub Piatră.

Comoara din Peştera Bolii. Bogăţiile FABULOASE din spatele BLESTEMULUI


Peştera se află la obârşia pârâului Valea Morilor, afluent pe dreapta al Arieşului, şi cumulează toate superlativele posibile, atât din punct de vedere tehnic, cât şi al frumuseţii. Intrarea în peşteră este maiestuoasă, făcându-se printr-un portal de aproape 40 de metri înălţime, cu baza îngustă de doar 6 metri. O dată depăşit lacul format chiar la intrare, peştera începe să-şi dezvăluie bogăţia interioară. Vizitatorul rămâne cu răsuflarea tăiată la vederea Sălii Minunilor, o "încăpere" largă, cu dimensiuni apreciabile, 56mX92m şi o înalţime record, de 102 metri. Tavanul acestei săli este plin de stalactite imense, lungi de până la 8 m.

Mai multe detalii şi imagini superbe cu Peştera lui Zamolxes pe RomâniaTV.net.

×