x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Sate idilice în Kos

Sate idilice în Kos

03 Iun 2013   •   15:17
Sate idilice în Kos

Kos, frumoasa insula dodecaneza, care este mai aproape de Turcia decat de Grecia, isi rasfata vizitatorii cu peste o suta de kilometri de plaje, cu peisaje minunate si sate idilice.

Satele din Kos sunt foarte diferite: cele de pe linia de coasta s-au transformat in statiuni aglomerate, cu facilitati moderne, pe cand cele in dinteriorul insulei si-au pastrat aerul traditional si stilul de viata grecesc. Zia este un sat micut, situat la 16 kilometri de orasul Kos, pe pantele Muntelui Dikeos. Satul este ascuns in padurea bogata, strabatuta de izvoare, si decorul idilic in care este localizat atrage vizitatorii ca un magnet. Drumul care duce spre sat trece prin zone de o deosebita frumusete; trei biserici stau de straja la intrarea in sat, si cand intri pe strada principala, pe care se insiruie magazine de suveniruri si taverne, ai sa constati ca este plina de turisti Daca vrei sa faci o plimbare prin imprejurimi, exista un drum care urca pe munte, pe cel mai inalt punct de pe insula. De aici ai o panorama incredibila a insulei, si poti urmari un apus de soare de o frumusete care-ti taie respiratia.

Asomatos este unul dintre cele mai linistite locuri de pe insula, un sat de munte neatins inca de industria turismului. Stradutele inguste, pietruite si casele varuite in alb au un farmec aparte si atrag vizitatorii. Centrul satului este dominat de o biserica ridicata in secolul al XI-lea, Agioi Asomati (care inseamna “sfintii fara trup”), care da si numele satului. Asomatos este inconjurat de verdeata, in jur sunt multe plantatii de maslini si podgorii. Zona este ideala pentru iubitorii de drumetii.

Lagudi este unul dintre cele mai frumoase sate de munte din Kos. Asezat in mijlocul unui peisaj de vis, inconjurat de vegetatie bogata si plantatii imense de maslini, satul si-a pastrat caracterul traditional. In Lagoudi merita vazuta frumoasa biserica Agios Ioannis Theologus, ridicata pe o stanca masiva; la mica distanta de sat este o biserica mica, a profetului Elias, construita in varful dealului. Daca vrei sa petreci aici cateva zile, departe de zgomotul si agitatia zonelor turistice, sa stii ca sunt camere de inchiriat si taverne traditionale, unde poti manca bunatati traditionale preparate din ingrediente bio.

Oferta sejur Kos

Hotel Kipriotis Panorama Aqualand 4* - de la 303 Euro/pers. transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică. Christian Tour, www.christiantour.ro




×
Subiecte în articol: oferta sejur Kos