x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Schiaţi la Courmayeur!

Schiaţi la Courmayeur!

de Tudor Cires    |    20 Oct 2010   •   00:00
Schiaţi la Courmayeur!

Courmayeur este cea mai în vogă staţiune a italienilor, dar şi cea mai veche staţiune de iarnă a văii Aoste. Situarea staţiunii în proximitatea masivului Mont Blanc îi sporeşte interesul, fiind foarte apreciată şi pentru apele sale minerale.

După cum relateaza site-ul  www.onext.ro, staţiunea a luat naştere ca o destinaţie de spa, fiind cunoscută încă din anii 1700, o dată cu descoperirea apelor sale termale. Pentru a vă bucura de această binecuvântare a naturii din Courmayeur, mergeţi în Pre Saint Didier, o staţiune foarte apropiată de Courmayeur. Aici vă puteţi relaxa şi profita de beneficiile termelor staţiunii.

Deşi este foarte apropiată de graniţa elveţiană şi de cea franceză, staţiunea a ştiut să-şi conserve individualitatea şi şarmul, în ciuda prezenţei Tunelului Mont Blanc. Courmayeur este, de altfel, ultimul sat italian pe care-l puteţi admira înainte de Tunelul Mont Blanc.

Courmayeur deţine un dimeniu schiabil foarte diversificat. Pârtiile planului Checrouit- Val Veny sunt foarte diferite din punct de vedere tehnic şi la fel de dificile, interesante pentru cei care iubesc aventura pe pante abrupte. Temperaturile scăzute ale regiunii, prezenţa gheţarilor şi a instalaţiilor de zăpadă artificială vă asigură cea mai bună zăpadă pe toată perioada sezonului. Dacă doriţi să achiziţionaţi întregul pachet "Aostatal" (Val d'Aosta) aveţi acces la 800 km de pârtie, cu o valabilitate pe 23 de domenii skiabile: Cervinia, Monterosa, La Thuile şi multe altele. Planul pârtiilor staţiunii se întinde pe doi versanţi, pornind de la o altitudine de 1525 pe planul Veny şi 1709 m pe planul Checrouit şi ajungând la o altitudine de 2763 m pe Crete d'Arp. Planul Checrouit este legat de satul Dolonne printr-o pârtie dotată cu instalaţie de zăpadă artificială. În Dolonne veţi găsi un parc de iarnă cu diverse activităţi dedicate în special începătorilor şi copiilor. Un teleferic, administrat de Funivie Monte Bianco urcă până la o altitudine de 3462 m, altitudine de la care pornesc pârtiile Toula şi Val Bianco.

Domeniul schiabil Courmayeur Mont Blanc Funivie vă propune 100 km de pârtie. Numeroase variante de pârtii mai dificile coboară de pe Lago Checruit în direcţia Entrezes. Debutanţii se pot avânta pe pârtiile de pe Mont Chetier, Zertotta. Pârtia neagră Competizione este o adevărată provocare pentru skiori şi snowboarderi.

Pentru schiul de fond, Courmayeur vă pune la dispoziţie aproximativ 32 km de pârtie pentru stilul clasic şi skating. Pentru debutanţii skiului de fond sunt pârtiile din Plan Checrouit. Pentru profesioniştii skiului de fond - pârtia Plan Pincieux (la 1600 m altitudine), cu bucle foarte exigente.

Boarderpark este locul de întâlnire al iubitorilor de snowboard; pentru boardercross există pârtia Plan de la Grabba. Alte activităţi: patinaj, curling, squash, tenis în sală, pinh-pong, golf în sală, escaladă pe zid artificial, parapentă, veloski, parc de distracţii, deltaplan, heliski, casino, cinema, 3 cluburi de noapte, 180 magazine, baruri, cafenele, librărie, restaurante renumite pentru stilul tradiţional. Specialităţile oferite de acestea sunt: gorgonzola, trüffelrisotto, diverse preparate pe bază de carne ce cerb.

×
Subiecte în articol: descoperĂ... italia