x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţa perfectă te aşteaptă în MALTA

Vacanţa perfectă te aşteaptă în MALTA

13 Mar 2014   •   00:17
Vacanţa perfectă te aşteaptă în MALTA

O mare care îți aduce zâmbetul pe buze, zile de soare și distracție neântreruptă, orașe patrimoniu UNESCO, fortărețe medievale și biserici în care rugăciunile săvârșesc minuni, toate sunt la dispoziția ta, în micul arhipelagul maltez din mijlocul Mediteranei, casă a Cavalerilor Ioniți.

Zbor de 2 ore pentru un colț de rai

Malta ''giuvaerul'' unic al Europei te întâmpină după un zbor de doar 2 ore și 10 minute, cu plecare din București. Ajungi de început în capitala Valletta, acest oraș al cavalerilor, în care te plimbi de-a lungul străzilor pietruite și te oprești pentru a admira arcade, blazoane magnifice și incredibila panoramă a Marelui Port vazută din Grădinile Barakka. Un must este Biserica Cavalerilor Ioaniti - Co-catedrala Sf. Ioan, care ascunde comori neprețuite în spatele fațadei sobre dar și magazinele ce străjuiesc străzile principale, unde găsești bijuterii tradiționale din aur, suveniruri, haine și accesorii pentru toate buzunarele.

Mdina, printre cele mai frumoase cetăți medievale locuite din Europa

Nu trebuie să ratezi acest labirint de străzi înguste ce serpuiesc presărate cu biserici, palate și imense flori multicolore. Priveliștea de pe zidurile Mdinei, trăsurile în care te plimbi alături de cel pe care îl iubești, catedrala Sfinților Petru și Pavel sau restaurnatele în care se servesc bucate gustoase după rețete antice, toate sunt acolo pentru a-ți bucura inima și privirea. Insulele Maltei, Gozo și Comino, îți aduc plaje izolate în care să petreci timpul în doi, locuri de legendă precum plaja Ramla și insula nimfei Calypso, drumuri romantice si vederi panoramice incomparabile. Nu ratezi Fereastra Albastră, templele megalitice sau Citadella.

Ospitalitatea, lege pentru maltezi

Dacă-i vei întreba pe cei care au fost in Malta ce i-a impresionat cel mai mult, îți vor răspunde fără să ezite: “maltezii". Plini de viață, inimoși, tipic mediteraneeni, cu un pic de umor britanic, maltezii au un mod unic de a-ți ura “Bine-ai venit!". Este un amestec de serenitate și ospitalitate tradițională. Puterea de atracție a Maltei stă într-un amestec de vechi și nou, în felul în care aici istoria acompaniaza prezentul. Dacă îți place să mănânci la restaurant, arta culinară malteză combina cele mai bune ingrediente locale - peștele, fructele de mare, fructele si legumele - cu mâncăruri internaționale. Și totusi nu există nimic mai gustos ca pâinea malteză, proaspăt scoasă din cuptorul satului sau dulciurile care îți pun dieta la încercare. Majoritatea restauratelor sunt pe malul mării, ideale pentru un décor pitoresc care să-ți complimenteze masa.

EXCURSIE RECOMANDATĂ - Turul Insulei Gozo

60 EURO ( COPII 35 EURO ) - ( ferryboat inclus si lunch ). Vei avea parte de:
1. Biserica, basilica, facatoare de minuni "TA' PINU".
2. "CALYPSO CAVE": pestera unde Ulise a fost tinut "captiv" in farmecele superbei nimfe Calypso.
3. "FEREASTRA ALBASTRA", unde marea si stanca ne vor da un spectacol de neuitat.
4. "CITADELA" cetatea stil arab unde s-au aparat arabi, normanzi, ioaniti, britanici, dar si inchizitia din Roma.
5. "GOLFUL NIMFELOR" , Xlendi, sat pescaresc, tronat de singurul izvor din Malta, gazda noastra pentru masa de pranz. Plus oprire SHOPING la Fontana.
Un tur cu autocarul prin locuri in care s-a "ratacit" si Ulise.
UNDE SA STAI
Hotel Excelsior 5* - 549 euro/ persoana/ mic dejun/ 7 zile/ avion inclus
Hotel Bella Vista 4* - 299 euro/ persoana/ demispensiune/7 zile/ avion inclus
Hotel Solana 4*- 330 euro/ persona/ mic dejun/ 7 zile/ avion inclus
Hotel Pergola 4* - 330 euro/ persoana/ mic dejun/ 7 zile/ avion inclus

MALTA TRAVEL

Str. Pitar Mos, nr.29, et.1, ap.23, sect.1, Bucuresti

TelMobil: 0722.626.903 / Tel ./Fax: 021 - 318.59.92 / 93

E-mail: maltaltd@malta.ro

Website: www.malta.ro
 



×