x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţă cu sirene, în "raiul înaripatelor”

Vacanţă cu sirene, în "raiul înaripatelor”

de Simona Chiriac    |    26 Apr 2010   •   00:00
 Vacanţă cu sirene, în "raiul înaripatelor”

În mitologia slavă, rusalka este numele pe care-l poartă sirenele, fiinţele magice ale mării, iar acest nume şi-a pus amprenta şi asupra uneia dintre cele mai interesante staţiuni de pe litoralul Bulgariei.  Rusalka este locul care te cheamă, ca o veritabilă sirenă, şi de amintirea căruia nu vei scăpa foarte uşor.

Este extrem de accesibilă pentru români (find cea mai apropiată destinaţie de graniţa cu România, aflată la numai 40 km de Albena şi în imediata apropiere a Capului Kaliakra). Este un loc special, o invitaţie către o vacanţă petrecută într-un cadru natural, sălbatic: pădurea de stejari ce îmbrăţişează Golful Păsărilor. Soare, mare, nisip fin, cărări ce taie pădurea şi posibilitatea de a explora "raiul înaripatelor", cu multe specii rare, protejate.


RELAXARE ŞI CONFORT
Casele de vacanţă, aflate într-un circuit închis (condiţiile de securitate fiind stricte, vă puteţi bucura de relaxare şi linişte), sunt astfel construite încât să se integreze în acest peisaj sălbatic, oferind însă toate facilităţile unei vacanţe confortabile. Este o destinaţie potrivită pentru familii cu copii, existând posibilităţi de divertisment adaptate fiecărei categorii de vârstă. Se pot practica sporturi nautice, se pot închiria yachturi (o plimbare pe coama valurilor, descoperind conturul litoralului bulgăresc), canoe, terenuri de fotbal, tenis sau volei. Atractive sunt şi piscinele cu apă termală, un bun prilej de relaxare. Restarantele oferă preparate tradiţionale bulgăreşti, dar şi internaţionale, iar teresale, situate pe coasta stâncoasă, reprezintă o privelişte fabuloasă asupra mării şi a Capului Kaliakra. Un bar construit într-o peşteră poate fi refugiul ideal într-o zi mult prea călduroasă.  


EXPLORĂRI

Din Rusalka se pot face excursii la Capul Kaliakra (intră adânc în mare, oferind astfel o panoramă unică, iar în zilele frumoase poate fi admirată zbenguiala delfinilor), Albena (o staţiune importantă datorită centrelor SPA şi a distracţiilor de tot felul ) sau Varna (un mare oraş-port la Marea Neagră, cu o ofertă culturală atractivă).

Pentru un loc în cameră dublă la un hotel de patru stele va trebui să plătiţi, în luna iulie, 60 de euro (all inclusive), la un hotel de trei stele, în aceeaşi perioadă, 40 de euro (all inclusive). La aceste preţuri aveţi o reducere de 15 % pentru vacanţe achitate până la sfârşitul lunii aprilie.
 

×
Subiecte în articol: descoperĂ... bulgaria