x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Rozătorii: 10 rase de câini care distrug și mestecă tot ce prind

Rozătorii: 10 rase de câini care distrug și mestecă tot ce prind

de Anastasia Paul    |    13 Mar 2024   •   10:15
Rozătorii: 10 rase de câini care distrug și mestecă tot ce prind
Sursa foto: Hepta

Te întrebi ce rasă de câini roade cel mai mult? Plictiseala este unul dintre cele mai comune motive pentru care câinii au acest comportament distructiv.

Dacă câinele tău s-a plictisit, este mai probabil să vii acasă și să găsești o bucată scoasă din pernă sau perechea ta de papuci de încredere este acum în bucăți. Desigur, este imposibil să rămâi supărat de micul tău pachet de bucurie prea mult timp. Mai ales când ești întâmpinat cu un rânjet obraznic și dând din coadă. Dar una dintre cele mai bune modalități de a-ți opri câinele să distrugă totul în cale este să ai ceva pe care să-l mestece.

Cu toate acestea, unii câini mestecă pentru că face parte din ADN-ul lor. De exemplu, de cele mai multe ori, câinii care tind să mestece cel mai mult sunt rasele care sunt crescute pentru a fi câini activi – ceea ce înseamnă că trebuie să fie stimulați mai des, atât mental, cât și fizic.

De la boxeri la labradori, iată câinii care mestecă cel mai mult și sfaturi despre cum să preveniți acest comportament distructiv:

1. Boxer
Boxerii sunt o rasă care are nevoie de mult exercițiu. Fără exerciții fizice și stimulare mentală, își pot pune energia în alte lucruri, cum ar fi rochia ta preferată sau perechea de pantofi. Le place să-și înfunde dinții în lucruri, așa că cel mai bine este să-i ții ocupați cu o mulțime de jucării de mestecat delicioase, cum ar fi oase aromate și dentasticks. Asigurați-vă că sunt stimulați psihic și fizic ;u merg la un dresor pentru a te asigura că au obiceiuri bune pe măsură ce cresc.

2. Labrador
Drăgălași, dar fioroși, Labradorii sunt jucăuși și vor să fie mereu ocupați. Acest tip de rasă activă are nevoie de multă interacțiune, altfel, atunci când rămân fără nimic de făcut toată ziua, s-ar putea foarte bine să se orienteze către mestecat cel mai apropiat lucru pe care îl pot găsi. Un câine stimulat mental și fizic este un câine fericit.

3. Labradoodle
Jucăușul Labradoodle, o încrucișare între un Labrador și un Pudel, este probabil una dintre cele mai excitabile rase de câini. Au nevoie de multă atenție și au o fire foarte jucăușă și jovială, ceea ce îi face în mod natural una dintre rasele de câini care mestecă cel mai mult. Labradoodle-ul trebuie antrenat devreme cu cele mai bune jucării pentru cățeluși pentru a-l ajuta să își canalizeze comportamentul distructiv în lucruri care nu sunt obiectele tale personale.

4. Jack Russell
Nu doar raselor de câini mari le place să mestece - rasele de câini mici care au fost crescute pentru vânătoare tind să fie și ele foarte energice. La fel ca Jack Russell, o minge mică de energie căreia îi place să ridice și să ron'[ie orice poate găsi. Fără îndoială că vor atenta la perechea ta de papuci în momentul în care te întorci cu spatele, așa că asigură-te că ții o mulțime de jucării la îndemână și oferă-le timp suficient în aer liber să ridice bețe și să joace mingea.

5. Beagle
Sunt câini de vânătoare și le place să mănânce aproape orice pot găsi. Jucării umplute, îmbrăcăminte, pantofi. Pentru a-i menține ocupați, poți încerca să le oferi o mulțime de bunătăți și unele dintre cele mai bune oferte ieftine de jucării pentru câini, așa că nu va conta dacă le vor distruge în 5 minute.

6. Border Collie
Border Collie sunt câini foarte jucăuși, le place să fie în aer liber și par să aibă cantități nelimitate de energie. Sunt incredibil de inteligenți, ceea ce înseamnă că le trebuie stimulare psihică și mentală, altfel se pot transforma în comportament obraznic, cum ar fi mestecatul. Ieși afară și antrenează-i în unele sporturi - aruncarea unei mingi sau frisbee le va permite să-și pună toată energia în urmărirea și recuperarea lui.

7. Chihuahua
Mic, dar înflăcărat! Chihuahua vrea să fie în centrul atenției. Poate experimenta adesea anxietatea de separare și se plictisește cu ușurință, ceea ce îl face să mestece lucrurile, mai ales când nu ești acolo.

8. Bulldog
Bulldogii pot părea duri, dar sunt cu adevărat moi. Aceștia pot suferi de anxietate de separare, ceea ce îi poate determina să-și elimine frustrarea prin mestecare. Ar putea fi orice, de la perne la covoare sau post. Dacă trebuie să-l lași singur în casă, iaîn considerare o plimbare lungă în prealabil pentru a-l obosi sau caută să-i faci un prieten interactiv.

9. Golden Retriever
Au nevoie de multă atenție. Sunt obișnuiți să aibă lucruri în gură. Lăsându-i în pace ore în șir, probabil că te vei întoarce acasă la locul crimei. Nu lăsa în fața lor hârtii, cărți, jucării sau orice nu vrei să fie distrus. Oferă-ler mult timp în aer liber, precum și delicii și îmbrățișări acasă pentru a-i menține ocupați.

10. Weinmaraner
Probabil că nu este surprinzător faptul că Weinmaraner este unul dintre câinii care mestecă cel mai mult. Acești pui sunt uriași au un temperament încăpățânat, ceea ce înseamnă că vor mesteca aproape orice pe care pot pune mâna. Să-i scoți în multe plimbări și să-i obosești cu timpul de joacă este lucrul cel mai potrivit, notează petsradar.com.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: caini mestecat