x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 rase de câini perfecte pentru persoanele anxioase

10 rase de câini perfecte pentru persoanele anxioase

de Anastasia Paul    |    24 Mar 2024   •   07:40
10 rase de câini perfecte pentru persoanele anxioase
Sursa foto: Hepta

Dacă ești în căutarea unui câine care benefic penru sănătatea sănătatea mintală, acestea sunt rasele care ar trebui să fie în fruntea listei tale de dorințe.

Stilul nostru de viață are o influență enormă asupra tipului de câine cel mai potrivit pentru noi. Acești câiini sunt animale de companie blânde, relaxate și sociabile, care oferă proprietarilor lor beneficii terapeutice, inclusiv ameliorarea anxietății.

1. Chihuahua
Un alt câine mic capabil să ofere sprijin în majoritatea situațiilor sociale, Chihuahua are nevoie de puține exerciții fizice, așa că este perfect pentru persoanele care sunt mai puțin mobile.

2. Labrador Retriever
Labrador Retriever este, fără îndoială, cea mai empatică rasă de câini, cu o abilitate înnăscută de a ști cum se simt stăpânii lor. Sunt blânzi, prietenoși și dornici să mulțumească. Oricine a deținut vreodată un laborator va ști că poate face orice situație să pară puțin mai bună. Verii lor Golden Retriever sunt, de asemenea, câini de terapie minunați. 

3. Border Collie
Una dintre cele mai inteligente rase de câini, Border Collie este obișnuit să răspundă la indicii la turma de oi pe care o păstorește. Acest lucru se extinde la a simți când ceva este în neregulă cu familiile lor și a oferi rapid confort sub formă de afecțiune. 

4. Yorkshire Terrier
Pentru un animal mai mic de sprijin emoțional, este greu să învingi Yorkshire Terrier. Sunt foarte afectuosi si este usor de calatorit cu ei, ceea ce ii face grozavi pentru calmarea anxietatii. 

5. Cocker Spaniel
Deosebit de potrivit pentru a sprijini copiii cu probleme de sănătate mintală, Cocker Spaniel este un însoțitor dulce și constant, cu blană lungă și mătăsoasă. 

6. Ciobanesc german
Ciobăneștii germani pot fi folosiți pentru orice, de la detectarea drogurilor până la controlul mulțimilor, dar sunt, de asemenea, foarte inteligenți emoțional și dornici să mulțumească.

7. Cavalier King Charles spaniel
Cavalier King Charles Spaniel este cunoscut pentru obiceiul de a se ghemui în poala stăpânului ore în șir.

8. Beagle
Natura iubitoare a acestui câini îl face una dintre cele mai versatile animale de sprijin emoțional. Sunt la fel de fericiți alergând afară sau ghemuindu-se înăuntru, sunt loiali și afectuoși. 

9. Terranova
Cu un comportament blând și ușor, uriașul și drăgălașul Newfoundland este o rasă liniștitoare care poate aduce confort în situații stresante.

10. Pembroke Welsh Corgi
Ascultători și loiali, Pembrokeshire Welsh Corgis sunt câini de companie deosebit de buni pentru rezidenții caselor de bătrâni și persoanele cu dizabilități. Se vor lipi de stăpâni,mereu la îndemână pentru a oferi sprijin atunci când este nevoie, potrivit scotsman.com.

×
Subiecte în articol: rase caini anxios