x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 10 rase de câini care suferă de anxietate de separare

10 rase de câini care suferă de anxietate de separare

de Anastasia Paul    |    24 Aug 2023   •   19:45
10 rase de câini care suferă de anxietate de separare
Sursa foto: Hepta

Unele rase de câini sunt mai afectate de lipsa stăpânilor, fiindu-le greu să stea singuri, așa că au risc mai mare să dezvolte anexietate de separare.

Astfel că cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să te informezi atunci când alegi o rasă sau alta, în funcție de stilul tău de viață.

Simptomele afecțiunii includ comportament distructiv, semne de stres, urlete persistente sau chiar probleme digestive. 

Iată 10 dintre rasele care sunt cele mai susceptibile de a suferi de anxietate de separare, conform American Kennel Club, citat de scotsman.com.

1. Border Collie
Border Collie este una dintre cele mai active rase de câini - crescută pentru a fi în călătorie cu stăpânul lor, la origini fiind un bun păzitor de oi. Nivelul ridicat de energie și inteligență îl determină să aibă nevoie de stimulare, astfel că lipsa companiei îl va  determina să devină rapid anxios.

2. Cocker Spaniel
Cocker Spaniel este un animal de companie iubitor de familie, dar este predispus la anxietate de separare dacă toată lumea părăsește casa în același timp. 

3. Golden Retriever
Cel mai popular câine din Marea Britanie are probleme dacă este lăsat mai mult timp singur. Dacă laboratorul tău latră și mestecă brusc, atunci s-ar putea să fie nevoie să petreci mai mult timp cu el.

4. Vizsla
Vizsla, o rasă originară din Ungaria, sunt foarte atașați de proprietarii lor. Urăsc să fie lăsați singuri chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

5. Dalmațian
Nici aceștia ar trebui lăsați singuri mai mult de două ore. Dacă suferă de anxietate de separare, vor distruge orice.

6. Havanese
Acest câine cubanez dorește compania oamenilor mai mult decât orice. Dacă este lăsat prea mult timp singur va provoca un dezastru în casă.  

7. Ciobănesc german
Are legături foarte puternice cu stăpânii lor și sunt surprinzător de sensibili. Dacă l-ai obișnuit cu plimbări lungi, o pauză lungă îl va deruta și supăra. 

8. Ciobănesc australian
O altă rasă activă, ciobănescul australian suferă de lipsa de activitate și companie, devenind plictisit și anxios. 

9. Chihuahua
Chihuahua sunt câini perfecti pentru cei care locuiesc în apartamente, dar chiar urăsc să fie lăsați singuri. Un Chihuahua căruia îi lipsește compania umană poate deveni distructiv sau chiar agresiv atunci când este lăsat acasă. 

10. Bichon Frise
Crescuți pentru a fi caini de companie, Bichon Frise tinde sa construiască o legatura rapidă și puternică cu o anumită persoană. Este cel mai fericit să stea în brațele proprietarului său, separarea prelungită îi poate provoca stres și tristețe. F

 

×
Subiecte în articol: caini anxietate separare