x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 rase de câini care iubesc apa. Sunt încântați să se alăture distracțiilor acvatice

5 rase de câini care iubesc apa. Sunt încântați să se alăture distracțiilor acvatice

de Anastasia Paul    |    11 Oct 2023   •   22:45
5 rase de câini care iubesc apa. Sunt încântați să se alăture distracțiilor acvatice
Sursa foto: Hepta

Iubitorii de câini consideră micile patrupede membri de familie cu drepturi depline.

Sunt remarcabil de adaptabili și au reușit să-și facă drum în aproape toate aspectele vieții de zi cu zi a oamenilor. Nu este  astfel de mirare că oamenii își petrec timpul cu ei chiar și în activități acvatice.

Aducerea unui câine nou acasă este adesea o perioadă fericită și interesantă, dar, potrivit unor noi cercetări, este la fel de probabil să provoace stres atât pentru animalul de companie, cât și pentru pom. Într-un nou sondaj realizat pe 2.003 proprietari de câini, 54% dintre cei care au adoptat doar „câini de salvare” dintr-un adăpost sau dintr-o comunitate de plasament local nu erau pregătiți pentru stresul animalului, în timp ce se adapta în casa lor. Anxietatea este trecătoare, desigur. Pentru a-și menține câinii fericiți și sănătoși, 48% dintre proprietari îi duc la plimbări și alergări lungi, în timp ce 60% le asigură o alimentație adecvată. Dar ce zici dsă faci o baie în mare cu tovarășul tău canin?

Pentru o zi la lac sau o aventură la mare în timpul verii, aceste rase vor fi încântate să ți se alăture:

1. Irish Water Spaniel 
Este o rasă îndrăgită printre vânătorii de păsări de apă. Considerați strălucitori și fermecători, acești câini au reputația de a fi însoțitori grozavi în apă. Blana acestor câini este ignifugă, sunt inteligenți, rezistenți și activi. Sunt astfel potriviți pentru înot sau vânătoare. Dar și pentru copii!

2. Otterhound
Este o rasă britanică, una dintre cele mai rare din lume, preferată pentru a face față pâraielor și căilor navigabile din țara lor natală. Sunt prietenoși și buni cu copiii. Au picioare uriașe și o blană rezistentă la apă și uleioasă. Au fost crescuți pentru ca vânători de vidre și pot parcurge distanțe mari în apă. Le place să se joace și să înoate în apă. Sun niște gicanți prietenoși care trebuie să stea mult în aer liber, scrie studyfinds.org.

3. Barbet
Barbetul francez este o rasă de talie medie cu o lungă istorie de navigație și vânătoare în apă alături de oameni. Acești câini harnici necesită o atenție suplimentară pentru nevoile lor de îngrijire, dar pot fi însoțitori grozavi pentru aventurile în aer liber. Însă unghiile lor trebuie tăiate frecvent iar blana periată constant. Au o blană frumoasă într-o varietate de culori. Sunt rari dar prietenoși, ascultători, inteligenți. Era popular în Franța secolului al XVI-lea, când regele Henric al IV-lea vâna păsări de apă cu Barbet-ul său.

4. Terranova
Acești câini adorabili sunt niște uriași grațioși în apă. Fizicul lor puternic le oferă o mare mobilitate și finețe în apă. Sunt originari de pe coasta Newfoundland, unde erau apreciați atât pentru abilitățile lor în apă, cât și pe uscat. Sarcinile sale includ salvarea înotătorilor pierduți. De fapt, rasa era atât de pricepută să salveze oamenii de la înec, încât câinii din Newfoundland erau solicitați la posturile de salvamar de-a lungul coastei britanice.Este blând, are o capacitate pulmonară mare și pot înota pe distanțe lungi. Pe uscat sunt folosiți pentru a trage cărucioare. 

5. Câini de apă portughezi
Câinii de apă portughezi sunt o altă rasă cu o lungă istorie de însoțire a pescarilor. În vremurile moderne, aceștia își păstrează încă dragostea pentru apă. a face un pas. Au o afinitate atât de naturală pentru apă, încât a devenit parte din numele lor oficial. Au fost crescuți inițial ca prieteni ai pescarilor, pe care îi ajutau să adune peștii în plasele lor. Totodată, erau trimiși să recupereze plasele rupte ori echipamentul pierdut. Sunt loiali, inteligenți și afectuoși. Au blana creață sau ondulată care are nevoie de îngrijire. Trebuie să înoate cel puțin 30 de minute în fiecare zi. 

 

 

×
Subiecte în articol: caini inot apă