De cele mai multe ori neglijăm partea de întreținere a fierului de călcat, iar cea mai frecventă greșeală pe care o facem este să îi distrugem rezervorul și să blocăm orificiile pentru abur.
Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că, în loc să încărcăm rezervorul cu apă distilată, "alimentâm" fierul de călcat cu apă de la robinet, care produce rugină și formează mizerie pe talpa fierului de călcat.
Talpa fierului devine mai închisă la culoare și apar depuneri deranjante. Acestea se formeză în momentuul în care calci fibre sintetice sau naturale la o temperatură prea mare.
Atunci când fierul tău de călcat nu mai alunecă pe material, ci se lipește de el și în loc să scoată aburi, elimină impurități, e momentul să îl cureți.
Iată câteva soluții eficiente și la îndemână:
1. Oțet alb și bicarbonat de sodiu
Oțetul are acid în compoziție, care poate dizolva grăsimea, unii microbi și alte impurități. Uneori, cantitatea de acid din oțet poate fi foarte mare și trebuie să îl diluezi cu apă înainte de a-l folosi.
Dacă urmele de pe talpa fierului nu sunt foarte mari, încălzește o cantitate mică de oțet alb și înmoaie o cârpa în el. Freacă ușor suprafața tălpii cu cârpa umedă.
Dacă murdăria este întinsă pe toată talpa, poți încerca să adaugi o linguriță de sare sau bicarbonat de sodiu în soluția de oțet. După ce ai curățat fierul, șterge-l cu o cârpă umedă curată.
2. Sare
...........