x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ansamblu de două locuinţe unifamiliale cuplate

Ansamblu de două locuinţe unifamiliale cuplate

de Georgiana Teodorescu    |    26 Sep 2009   •   00:00
Ansamblu de două locuinţe unifamiliale cuplate
Sursa foto: /

Proiectul prezentat astăzi propune o construcţie ce înglobează două locuinţe cuplate P+1, care urmează a se realiza pe un teren de dimensiuni mai mari (circa 800 mp.).



Accesul se face separat pentru fiecare familie în parte, o zonă a parterului urmând a primi o locuinţă tip garsonieră. Funcţiunile importante la nivelul parterului sunt living-room cu loc de luat masa, birou (la una din locuinţe), spaţiu de circulaţie adiacent din care se accede la bucătărie sau la grupul sanitar şi scara care face legătura între toate nivelurile clădirii. Livingul este o încăpere generoasă, fiind în legătură directă cu locul de luat masa, despărţit de aceasta strict vizual cu ajutorul a trei trepte şi a unui şemineu deschis ce marchează legătura dintre cele două zone. Spaţiul este deschis şi luminos, având ferestre spre curte. Din living-room se poate ieşi pe o terasă exterioară semiacoperită. La etaj sunt câte trei, respectiv patru dormitoare utilate cu băi proprii. Funcţiunea acestora rămâne totuşi flexibilă, oricând unul din acestea poate fi transformat în cameră de oaspeţi, bibliotecă, birou. Din dormitoarele matrimoniale se poate ieşi pe o logie amplă, acoperită.

PRINCIPIILE ARHITECTURALE
Ansamblul "trăieşte" prin volumul modern, un echilibru al plinurilor de zidărie şi suprafeţelor vitrate, o orientare judicioasă a spaţiilor în funcţie de însorire, rezolvarea spaţiilor tehnice (centrală termică-spălătorie) la nivelul terasei peste etajul 1, precum şi o calitate foarte bună a finisajelor. Această locuinţă este concepută pentru a dispune de spaţii generoase comode, oferind în acelaşi timp intimitatea necesară prin retragerea faţă de stradă şi prin amplasarea teraselor spaţioase ce deservesc funcţiunile principale ale parterului.

Proiect conceput de arhitect Bogdan E. Bobic, arhitect Vlad A. Georgescu

telefon: 0740.025.752
0722 455 223
021 252 75 28

www.virginiadesign.ro

CĂTRE ARHITECŢI
Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei, vine în sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", în care îi invităm să îşi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea în acest format în paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă