x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Atenție la țurțuri. Cum să cureți gheața de la streașina casei

Atenție la țurțuri. Cum să cureți gheața de la streașina casei

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2024   •   17:15
Atenție la țurțuri. Cum să cureți gheața de la streașina casei
Sursa foto: Hepta

Atunci când temperaturile scad sub 0 grade Celsius, este posibil ca apa să înghețe și să se formeze țurțuri la streșinile caselor. Aceștia pot fi însă periculoși pentru trecători dar și pentru cei locuitorii imobilului.

Cum se curăță țurțurii dacă stai la curte. Ce trebuie să știi ca să eviți pericolul

Deși țurțurii sunt frumoși, înghețarea apei în diferite forme oferind un spectacol inedit, trebuie înlăturați deoarece pot răni oamenii și animalele atunci când cad. Motivele pentru care se desprind de pe jgheaburi sunt greutatea prea mare ori dezghețul, care provoacă topirea lor. 

Streașina casei

Folosește o mătură ori o lopată pentru a îndepărta țurțurii de pe jgheaburi. Fii atent să nu te aluneci. Pentru a preveni acumularea de țurțuri, folosește benzi de încălzire la marginea acoperișului sau în jgheaburi pentru a topi zăpada și gheața.

Ferestre și uși

Utilizează un spray de degivrare sau o soluție anti-îngheț pentru a înmuia și îndepărta țurțurii. Folosește o racletă de geam pentru a curăța suprafața.

Garduri și suprafețe exterioare

Folosește o mătură sau o lopată pentru a îndepărta zăpada și țurțuriii de pe suprafețe exterioare, cum ar fi gardurile. Dacă țurțuriii sunt dificil de îndepărtat, aplică un agent de dezghețare sau topește zăpada cu apă caldă.

Interiorul locuinței

Folosește un mop sau o cârpă pentru a șterge apa topită de pe podea, în cazul în care s-au format țurțuri în interior. Asigură-te că ai o ventilație adecvată pentru a preveni umiditatea excesivă care poate contribui la formarea țurțurilor în interior.

Parbrizul mașinii

Însă țurțurii se pot forma și pe parbrizul mașinii. Aceștia pot fi înlăturați cu un spray de degivrare sau o soluție specială anti-îngheț. Poți folosi o racletă pentru a îndepărta gheața. Asigurați-vă că racleta este potrivită pentru parbriz și nu provoacă zgârieturi, potrivit spynews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: casa turturi gheaţă