x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Baie îngustă: 5 greșeli frecvente de amenajare

Baie îngustă: 5 greșeli frecvente de amenajare

11 Aug 2021   •   14:05
Baie îngustă: 5 greșeli frecvente de amenajare
Sursa foto: Sursa: Vivre

Amenajările interioare moderne au soluții pentru orice tip de locuință, indiferent de spațiul acestora. Dacă ai în plan organizarea băii tale, iar aceasta este una îngustă, iată cele mai comune greșeli pe care ar fi bine să le eviți, dacă vrei să te bucuri de funcționalitate și confort.

Aglomerarea băii cu produse și accesorii

Cu siguranță, este plăcut să ai la îndemână tot ceea ce îți este necesar în baia ta, însă, te poți bucura de același confort chiar și când lucrurile sunt mai organizate. Mai mult decât atât, încăperea poate părea mai spațioasă atunci când folosești seturi de accesorii baie. Dacă sunt mai organizate, lucrurile nu îți vor mai ocupa atât de mult loc.

În mod ideal, ar trebui să folosești seturi pentru accesoriile de duș, seturi pentru produsele de igienă dentară sau seturi pentru săpun, ca să ai o evidență clară a acestora. Mai apoi, fiecare produs de îngrijire ar trebui să aibă locul său, tocmai pentru a nu aglomera mai mult spațiul unei băi și așa înguste.

Folosirea dulapurilor de mici dimensiuni

Chiar dacă băile de hotel sunt amenajate adesea în acest fel, băile uzuale, de apartament, sunt folosite zi de zi și, în consecință, vei avea nevoie de cât mai mult spațiu. De aceea, în loc să instalezi dulapuri mici, montează mai bine dulapuri înalte și încăpătoare sau mobilier suspendat. În acest fel, te vei putea bucura de partea inferioară a băii, de mai mult spațiu sau vei putea concentra zona de mobilier pe o anumită latură a pereților. Dulapurile înalte, de tip soldat, te vor ajuta să îți depozitezi prosoapele sau coșurile de rufe fără a mai fi nevoie să aglomerezi spațiul.

Folosirea căzilor vechi, dispuse pe lungime

Dacă baia ta îngustă este o baie uzuală, comună, de apartament, cu vană mare și greoaie, ar trebui să știi că aceasta ocupă peste 40% din suprafața băii tale. Din acest motiv, amenajările interioare ne propun utilizarea cabinelor de duș sau a căzilor de tip walk-in, placate cu piatră naturală. Aceste cădițe eficientizează spațiul datorită dispunerii în plan vertical, rezultatul fiind un spațiu foarte bine organizat și curat.

Utilizarea chiuvetelor uzuale

Chiuvetele vechi, ceramice, pot fi înlocuite cu lavoare și chiuvete moderne, cu forme bine definite, care ocupă mai puțin spațiu. Vei vedea că există și opțiunea de monta chiuvete suspendate sau cu dispunere pe blaturi, care te vor ajuta să câștigi un spațiu foarte generos în baia ta, oricât de îngustă ar fi aceasta.

Păstrarea finisajelor vechi

Una dintre cele mai comune greșeli este aceea de a păstra finisajele vechi ale unei locuințe. Linoleumul este mai puțin folosit în prezent, iar mozaicul, de asemenea. Ar trebui să te orientezi către montarea unei pardoseli din gresie, piatră naturală sau rășină epoxidică, adică, din materiale moderne și inovatoare, care să ofere un plus de strălucire băii tale.

Poți opta pentru travertin pentru baie, care are proprietatea de a absorbi destul de bine umiditatea. El este folosit, cel mai adesea, pentru placarea suprafețelor din jurul piscinelor, tocmai pentru că oferă siguranță în exploatare (nu aluneci), pentru că se curăță ușor și pentru că este relativ ieftin.

 

Chiar și o baie îngustă se poate bucura de îmbunătățiri, așa că fii prevăzător și evită greșelile de amenajare de mai sus, dacă vrei să te bucuri de confort, frumusețe și funcționalitate, chiar și în cazul unei băi foarte înguste.

×