x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cabana de munte, doar 19.000 euro

Cabana de munte, doar 19.000 euro

de Georgiana Teodorescu    |    27 Oct 2005   •   00:00
Cabana de munte, doar 19.000 euro

PROIECT DE CASA
Arhitectura in directa legatura cu natura inconjuratoare
PROIECT DE CASA
Arhitectura in directa legatura cu natura inconjuratoare

Aceasta casa de vacanta a fost gandita pentru un teren de aproximativ 1.000 mp, situat intr-o localitate din apropierea Brasovului. Avand o functiune ce nu necesita folosinta zilnica, suprafetele sunt minimale. Se dorea un cost relativ mic de investitie, astfel s-a ales o structura din lemn, finisajele peretilor si pardoselilor fiind de asemenea din lemn.

DETALII DE PROIECTARE


Incalzirea se face cu sobe alimentate cu combustibil solid (lemn), iar incalzirea apei calde menajere cu boiler electric. Grupurile sanitare si bucataria sunt racordate la o fosa vidanjabila amplasata in imediata vecinatate a accesului.
Pentru evitarea incendiilor (casa prezentand un risc ridicat datorita materialului lemnos), s-a prevazut tratarea cu solutii ignifuge a structurii si finisajelor peretilor, tavanelor si pardoselilor. Pentru perioadele in care locuinta nu este folosita s-a prevazut intreruperea totala a energiei electrice din punctul de bransament situat la limita de proprietate.

In organizarea curtii s-au prevazut un foisor si o zona de barbecue legate de casa prin intermediul unor circulatii pietonale cu caracter organic din punct de vedere planimetric. Casa adopta un limbaj de factura montana cu pante mari ale invelitorii si materiale specifice zonei: lemn si piatra. Astfel, prin forma, ea se adapteaza perfect la zona montana creand o legatura directa cu natura inconjuratoare, evitand astfel o integrare nepotrivita in sit, din punct de vedere functional, dar mai ales din punct de vedere estetic.

IEFTIN SI RAPID


In urma folosirii aproape in exclusivitate a lemnului la realizarea structurii cat si a finisajelor, aceasta casa permite o realizare rapida si ieftina. Fata de o constructie realizata din beton armat si caramida, aceasta nu presupune pierderi tehnologice de timp (intarirea betonului, uscarea tencuielilor).

PROIECTARE INGENIOASA


Avantajele apelarii la un birou specializat de proiectare sunt multiple. O prezentare minutioasa a proiectului duce la o buna intelegere a solutiilor propuse, atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Fiecare detaliu trebuie discutat. In faza de proiectare, putini se gandesc cum va arata casa pe timp de noapte, sau cum arata integrata in sit, cu imprejurimile amenajate, cu planificarea detaliata atat a constructiei propriuzise, cat si a curtii. Trebuie sa stiti ca se fac si proiecte speciale pentru amenajarea curtii, a gradinii, cu specificatia exacta a plantelor care se potrivesc, in functie de zona, clima, spatiu, culori preferate etc. Un astfel de proiect va poate feri de neplacerile care pot aparea pe parcurs sau la finalul construirii.

CARACTERISTICILE INTERIORULUI


Interiorul, la fel ca si exteriorul, respecta intru totul caracteristicile specifice zonei in care este amplasata cladirea. Placarea peretilor cu lemn, grinzile aparente, semineul din piatra naturala in stil rustic sunt elemente specifice arhitecturii de munte si creeaza impreuna o atmosfera de poveste. Functional, parterul, cu o suprafata de 52 mp, cuprinde spatiu zonei de zi organizat in jurul semineului: bucatarie, dining, living, un grup sanitar, o camera de hobby si un depozit de lemne. La mansarda, pe o suprafata de 28 mp, sunt amplasate 2 dormitoare si o baie.

In proiect a fost prevazuta si o varianta de mobilare cu elemente din lemn masiv care sa intregeasca imaginea specifica de ansamblu. La cererea clientului, arhitectul poate prezenta mai multe variante de mobilare, ca apoi sa se aleaga de comun acord solutia cea mai convenabila. Aceste planse pot prezenta interiorul in cele mai mici detalii: de la finisaje la mobila, de la corpuri de iluminat la accesorii.

×
Subiecte în articol: casa