x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cabinele de duș: care sunt opțiunile potrivite pentru baia ta?

Cabinele de duș: care sunt opțiunile potrivite pentru baia ta?

21 Noi 2023   •   14:50
Cabinele de duș: care sunt opțiunile potrivite pentru baia ta?

Probabil că fiecare din noi se entuziasmează la gândul unei renovări. Cu toate că presupune multă muncă, planificare și timp, cu toții visăm cu ochii deschiși la momentul în care ne putem bucura de noul nostru spațiu. Însă ce te faci când realizezi că spațiul disponibil nu se potrivește întocmai cu planul pe care tu l-ai întocmit?

Acesta este momentul în care trebuie să te bazezi pe creativitate și să te orientezi către alegerea unor elementele și materiale diferite. Astăzi vom vorbi despre amenajarea băii și îți voi prezenta câteva sfaturi practice care să te ajute să alegi forma potrivită a cabinei de duș în funcție de design și mărimea încăperii.

Cabinele de duș standard se împart în trei categorii principale, în funcție de modalitatea de amplasare și instalare și formă:

  • Cabină de duș semirotundă
  • Cabină de duș pătrată
  • Cabină de duș dreptunghiulară

Cum să valorifici spațiul cu o cabină de duș la colț

Cabina de duș semirotundă este o alegere excelentă pentru băile mai mici, deoarece se potrivește perfect în colțuri și oferă o soluție spațioasă în cazul în care spațiul este limitat. Forma semirotundă conferă un aspect plăcut, integrându-se uniform în colțul unei băi dând impresia unui spațiu organiza și eliminând zonele cu “spațiu mort”.

În ceea ce privește modelele de cabine de duș semirotunde, acestea sunt ideale pentru a crea un spațiu confortabil în care îți poți desfășura activitățile de îngrijire. În plus, majoritatea modelelor de cabine semirotunde sunt dispuse cu uși glisante, ceea ce contribuie de asemenea la economisirea spațiului, fără să ai parte de bătăi de cap cu uși pivotante care nu au spațiul necesar pentru a se deschide complet.

Cabina de duș pătrată este probabil una dintre cele mai populare alegeri, fiind vorba despre un model clasic, potrivit atât pentru băile mici, cât și pentru cele cu dimensiuni mai generoase. Majoritatea tipurilor de cabine de duș pătrate sunt de asemenea potrivite pentru a fi instalate pe colț, ceea ce face din acestea o alegere excelentă pentru clienții care doresc să economisească spațiu.

Bineînțeles, dacă spațiul și bugetul alocat proiectului tău îți permit, poți instala o cabină de duș pătrată chiar și pe un perete mai lung din baie, lângă care poți atașa o cadă dreptunghiulară. Un astfel de design creează continuitate și îți oferă de asemenea libertatea de a te bucura atât de dușuri revigorante, cât și de băi înspumate și relaxante.

Cabina de duș dreptunghiulară este o alegere excelentă pentru băile mai spațioase, unde încăperea îți permite crearea unui spațiu care poate beneficia chiar și de opțiuni suplimentare, precum dușul cu masaj sau diferite tipuri și intensități ale jetului și presiunii apei.

Opțiuni de uși de sticlă pentru cabinele de duș pătrate sau dreptunghiulare

Când vine vorba despre ușile cabinei de duș, acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a cabinei de duș, dar și pentru designul și aspectul acesteia. Ușile trebuie să funcționeze eficient, fără întreruperi sau blocaje și, cel mai important, închiderea trebuie să se realizeze etanș. O închidere necorespunzătoare va permite apei să se scurgă în afara cabinei și atât baia ta, cât și experiența ta de duș vor fi ruinate.

Dacă ții la estetica băii tale, cea mai bună alegere sunt ușile de sticlă. Acestea arată mult mai elegant și dau o notă subtilă de bun gust întregului aspect al cabinei. Ușile de plastic pentru cabinele de duș sunt totuși o alternativă mai accesibilă din punct de vedere financiar.

Nu în ultimul rând, când consideri opțiunile de uși pentru cabină, trebuie să ai în vedere modalitatea de deschidere și spațiul disponibil. De exemplu, pentru majoritatea modelelor de cabine de duș dreptunghiulare, ideale sunt ușile pivotante, însă cabinele de duș pe colț sau cele semirotunde funcționează cel mai bine cu sistemele de uși glisante.

×
Subiecte în articol: cabine duș