Locuinta unifamiliala conceputa pentru un
teren cu forma poligonala si suprafata
de 1.000,28 mp, amplasat intr-o zona periferica a Capitalei
Constructia prezentata a fost gandita pentru o familie tanara cu doi copii si se desfasoara pe trei niveluri: subsol, parter si etaj. La parter sunt organizate zona de zi - bucatarie, grup sanitar, living, dining, vestibul si un spatiu tehnic - si un dormitor. Etajul este compus din dormitor matrimonial si alte doua dormitoare, cu dressing-uri si bai proprii. Suprafata construita desfasurata a cladirii este de 331,95 mp. La subsol e prevazut un spatiu de depozitare.
DETALII TEHNICE
|
|
Structura de rezistenta este pe fundatii continue de beton, cu stalpi, centuri si plansee din beton armat si zidarie de caramida de 37,5 cm. Acoperirea se face cu sarpanta din lemn ecarisat cu invelitoare din tabla. Pardoselile propuse sunt pardoseli calde - parchet - , pentru dormitoare si living, si pardoseli reci - din gresie ceramica - , pentru restul incaperilor si al teraselor. Peretii vor fi tencuiti cu tencuieli driscuite fin, gletuiti cu glet de ipsos si finisati cu zugraveli lavabile, in culori de apa. Tavanele vor fi finisate asemanator cu peretii. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase, finisate transparent, cu lac alchidic. Tamplaria exterioara va fi din lemn stratificat cu geam termopan.
Finisajele exterioare folosite la acest obiectiv urmaresc realizarea unui aspect care sa fie in concordanta cu cadrul natural si cu constructiile ce se vor realiza in zona. Peretii vor fi finisati la exterior cu tencuieli subtiri de tip "Baumit". Se vor folosi ziduri si placaje din piatra naturala pentru placarea soclului, a stalpilor.
|
66.500 euro pret la rosu recomandat de arhitect
|
SFAT
|
Printr-o colaborare stransa cu arhitectul pe parcursul etapelor de constructie (pentru respectarea fidela a proiectului), casa se poate ridica in aproximativ trei luni
Finisajele exterioare folosite la acest obiectiv urmaresc realizarea unui aspect care sa fie in concordanta cu cadrul natural si cu constructiile ce se vor realiza in zona. Pardoselile din jurul casei se vor placa cu dale ceramice, culoarea naurala a pamantului ars, aleile pietonale vor fi pardosite cu material ceramic similar
|
Proiect conceput de arhitect Bogdan Gavrila
|
CATRE ARHITECTI
Jurnalul National, prin suplimentul
Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului.
Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de
e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro.
|