x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa de vacanta in stil nonconformist

Casa de vacanta in stil nonconformist

de Georgiana Teodorescu    |    20 Apr 2006   •   00:00
Casa de vacanta in stil nonconformist
PROIECT DE CASA
Arhitectura deosebita nascuta din dorinta de evadare din banal a tinerilor arhitecti din zilele noastre

Casa de vacanta reprezinta pentru fiecare locul de evadare din mediul urban si realitatea cotidiana, un spatiu de relaxare si recreere. Efectul dorit este determinat de factori precum amplasament, imagine, confort. Schimbarea cadrului urban cu unul natural, sustinuta prin imaginea constructiei, unicitatea designului exterior si personalizarea spatiului interior, trebuie sa alcatuiasca o atmosfera intima si familiara ferita de tumultul orasului.

MATERIALE

Situat intr-o zona de ses, terenul ofera perspective surprinzatoare catre peisajele imprejurimilor, evidentiindu-se prin panta abrupta si deschiderea catre lac. Arhitectura acestei cladiri impresioneaza prin simplitate si nonconformism. Ea se armonizeaza perfect cu cadrul natural, imaginea exprimand ideea functiunii sale: casa de vacanta.

Structura vertebrala exprimata atat la exterior, cat si la interior, realizata din 11 arce din lemn stratificat, ancoreaza casa de teren, protejand intimitatea si orienteaza spatiul interior exclusiv catre panorama oferita de lac.

Au fost utilizate materiale naturale, traditionale: lemn, piatra, modelate in forme simple, moderne sustinute de vitrajele largi si balustradele de plexiglas.

DISTRIBUIREA FUNCTIUNILOR

Suprafata totala construita este de 120 mp, iar planimetria asigura necesarul temei de proiectare: doua dormitoare (13-15 mp), un spatiu de lucru (13 mp) deschis spre hol, o baie si un spatiu de zi (40 mp) ce inglobeaza livingul, locul de luat masa si o bucatarie minimala, alcatuind functiunea principala ce beneficiaza de cea mai buna pozitionare in plan, cu latura lunga orientata spre lac si suprafata mare vitrata ce inrameaza peisajul superb. Terasa este o extindere a spatiului interior, consola accentuand imaginea de "punte spre lac".

Compozitia pe teren este intregita de garajul pentru trei automobile, tratat in acelasi limbaj arhitectural, terenul de tenis si piscina exterioara.

PROIECTAREA

In realizarea unui proiect specialitatile implicate nu pot fi tratate individual, ele trebuie sa conlucreze pentru a realiza un tot unitar. Arhitectura, structura si instalatiile asigura calitatile unei cladiri: frumusetea, functionalitatea, siguranta, confortul, eficienta si intretinerea in timp. Proiectarea completa a casei, cu toate specialitatile - arhitectura, structura, instalatii electrice, termice, sanitare - si toate fazele de proiectare - proiect pentru autorizatie de construire, proiect tehnic si detalii de executie pentru santier - , se plateste separat arhitectului (15 euro/mp+TVA).

25.000 euro pret la rosu, recomandat de arhitect
Proiect conceput de arhitect:
Karin Serban, telefon: 0745.841.897

CATRE ARHITECTI
Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul Casei mele, este partener media al Anualei de Arhitectura a Municipiului Bucuresti, editia 2006. Venim in sprijinul arhitectilor inclusiv prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
×
Subiecte în articol: casa