x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa din preerie

Casa din preerie

de Georgiana Teodorescu    |    19 Noi 2010   •   23:45
Casa din preerie

Proiectul pe care am ales să-l prezentăm astăzi este unul inedit. Dincolo de organizarea planimetrică concepută după cerinţele beneficiarului, din punct de vedere estetic, atât ca volumetrie, cât şi ca concept de finisare şi ambientare, el rupe graniţele banalului. Pe o geometrie specifică arhitecturii moderne consacrate se împletesc cu măestrie elemente de limbaj de poveste. Sugestii de zbor şi linişte se proiectează pe construcţia în perfect echilibru aer-pământ. Întrepătrunderea formelor geometrice care compun construcţia este aici încălzită prin finisaje naturale calde, luminoase şi spontane, ceea ce face ca încadrarea şi adaptatea la situl în care este amplasată să fie perfectă.

 

Detalii de arhitectură

Cu o suprafaţă desfăşurată de 265 mp şi o amprentă la sol de 142 mp, locuinţa se desfăşoară pe trei niveluri: subsol, parter şi etaj. La nivelul parterului găsim un acces principal şi două secundare care deservesc cursiv zona de zi, deschisă şi generoasă. Parterului i s-a ataşat şi un dormitor destinat oaspeţilor, pentru a păstra intimitatea zonei private de la etaj unde sunt organizate două dormitoare cu băi proprii şi terase. Subsolul este alocat spaţiilor tehnice.

Astfel gândită, casa poate fi clasificată drept locuinţă unifamilială, perfectă pentru o un mod de viaţă contemporan activ.

Proiect conceput de arh. Răzvan Bârsan: www.biroudearhitectura.ro; razvan@biroudearhitectura.ro;tel. 0724.361.101

×
Subiecte în articol: proiect de casă