x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa mica in linii simple

Casa mica in linii simple

de Georgiana Teodorescu    |    03 Noi 2005   •   00:00
Casa mica in linii simple
PROIECT DE CASA
Aceasta casa a fost gandita pentru un proprietar care detinea un teren intr-o comuna de langa Bucuresti si reprezinta o alternativa la constructiile de locuinte cu suprafete relativ mici care "populeaza" fondul construit actual. El a dorit o casa cu o arhitectura deosebita fata de cea clasica, cu forme stilizate, compacte, care sa reflecte organizarea interioara. Astfel a aparut aceasta propunere, a carei principala caracteristica este data de liniile si volumele simple, curate.

Functional, parterul este organizat pe planul liber: bucataria, sufrageria si livingul reprezinta un singur spatiu de 64 mp. Ideea de baza este comunicarea exteriorului cu interiorul prin prezenta unei terase acoperite pe toata latura din spate a casei, accesul din living facandu-se cu usi glisante pe toata deschiderea. Astfel, in zilele de vara, livingul "intra" in gradina si invers. Etajul este organizat in jurul casei scarii cu o baie si doua dormitoare de 17 si respectiv 19 mp. Pentru fatade s-au folosit materiale naturale ca piatra si lemn, combinate cu metal si sticla.

Dimensiunile terenului fiind reduse si neexistand posibilitatea amplasarii unei piscine, s-a optat pentru o oglinda de apa, cu o adancime de 30 cm, amplasata la nivelul terasei livingului si in stransa legatura cu acesta. In acest fel, elementele primordiale, focul (semineul) si apa, participa in egala masura la ambientarea zonei de referinta a casei, impreuna cu lemnul si piatra. Suprafata desfasurata a acestei cladiri este de 155 mp.

PLAN PARTER Suprafata construita 82,5 mp
PLAN ETAJ Suprafata construita 72,5 mp

SFAT
Daca aveti un teren mic care nu permite amplasarea unei piscine, puteti opta pentru o perdea de apa care sa o inlocuiasca din punct de vedere estetic

PRETURI
  • PRET PROIECT COMPLET: 18 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA ROSU: 180 euro/mp
  • PRET EXECUTIE LA CHEIE: 400 euro/mp

    30.690 euro

    pret la rosu recomandat de arhitect
  • Acest proiect a fost realizat de arh. Bogdan Teodorescu, tel.: 0745.304.111
    ×